2004-2014 yılları arasında iki dönem on yıl boyunca Odunpazarı Belediye Başkanı olarak görev yapan, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı gösterilen Burhan Sakallı, seçimi kazanamayınca Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Hilmi Güler'in danışmanı oldu.
24 Mart 2021 tarihinde düzenlenen AK Parti büyük kongresinde MKYK üyeliğine seçilen Sakallı için 14 Mayıs'ta yapılan seçimler öncesi Eskişehir'den milletvekili adayı olacağı iddiaları dolaştı.
Ancak milletvekili adaylarının açıklandığı 6 kişilik listeye baktığımızda adını göremedik.
* * *
Burhan Sakallı, 14 Mayıs seçimleri öncesi Eskişehir'e gelerek AK Parti'nin seçim propaganda çalışmalarına destek verdi.
Cumhurbaşkanlığı seçimimin 2. Tura kalması nedeniyle Eskişehir'de kalmayı tercih eden AK Parti MKYK üyesi Burhan Sakallı, yanında Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Mustafa Birsen ile birlikte şehri dolaşıyor.
Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçiminde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy istiyor.
BURHAN SAKALLI TEKRAR BÜYÜKŞEHİR'E Mİ ADAY?
Dün eski ama eskimeyen arkadaşlarımın torunlarının sünnet düğünü nedeniyle üç mahalleye gittim.
Gazeteci olduğumu bilen sünnet düğünlerine katılanlarla sohbet ettik.
Cumhurbaşkanı Erdoğan için 2. Tur seçimleri öncesi Eskişehir'i gezerek oy isteyen Burhan Sakallı'nın bu çalışmasını görenler, 'Burhan Bey 2024'de yapılacak yerel seçimlerde tekrar Odunpazarı veya Büyükşehir Belediye Başkanlığına mı aday olmayı düşünüyor?' diye sordular.
* * *
Bilgim yok.
Kendisinin ağzından da '2024 de yapılacak yerel seçimlerde tekrar Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağım' diye bir açıklama duymadım.
Yakın çevresinden de kulağıma böyle bir bilgi gelmedi.
Varsa böyle bir düşüncesi çok fazla kişiyle paylaştığını zannetmiyorum.
Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi tamamlansın.
Sonbahara doğru Burhan Sakallı'nın tekrar Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağı konusu gündeme gelir.
* * *
AK Parti MKYK Üyesi Burhan Sakallı, başlattığı ikinci tur kampanya çalışmalarına 'Adım adım Eskişehir' adını verdi. Ekibiyle kenti dolaşan Sakallı, adeta kapı kapı dolaşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy istiyor.
Sabahın ilk ışıklarıyla çalışmaya başlayan Sakallı, Çamlıca Mahallesi'ndeki mesaisini 'Toprak uyanırken, uyumak bize yaraşmaz' diyerek paylaştı.
Vişnelik ve AkarbaşıMahalleleri ile cumartesi günü Sıcaksular Mevkiinde ziyaretler gerçekleştirdi. Avrupa Platformu Başkanı Sebahattin Tetik'i de ziyaret eden Sakallı, Avrupa'da yaşayan Emirdağlıların yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi aldı. Günün sonunda bir taksi durağında taksici esnafını ziyaret etti.
* * *
Yaptığı ziyaretleri sosyal medya hesabından da paylaşan Sakallı, bir paylaşımında da 'Gündoğmamış olabilir… Biz hemşerilerimizle birlikteyiz' ifadesini kullandı.
Köprübaşı Caddesi'nde esnafla sohbet eden Sakallı, paylaşımına 'Eskişehir'de; Eskişehir'in renkleri ile' notunu düştü.
'Türkiye düşmanı ne kadar şüreka
varsa hepsine sözler verilmiş'
Geçtiğimiz cumartesi günü AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Cumhur İttifakı mensubu partilerin temsilcilerinin ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı 'Cumhur Buluşuyor' programında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bakanlık olarak Eskişehir'e yaptıkları yatırımları tekrar gündeme getirdi ve'Yenilenebilir enerjide, dünyada 12'nci, Avrupa'da 5'inci olduk' dedi.
Konuşmasının devamında Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Bakan Dönmez, şu ifadeleri kullandı:
'Yüzde 1 oyu bile olmayan 4 partiye 40 vekillik verdi. Sorsanız hesap uzmanıyım der. Sorsanız rakamlar benden sorulur der. Partisinin 40 vekilini veren adam maazallah Türkiye'nin başına gelse bu iş bilmezlikle neleri verir. Zaten terör örgütlerine, gittiği Avrupa başkentlerine, Amerika'ya hangi sözler verdi bilmiyoruz. Kandil'e, Pensilvanya'ya ne sözler verdi bilmiyoruz. Sana söz derken bu sözlerin milletimize verilmediğini görüyoruz. Türkiye düşmanı ne kadar şüreka varsa hepsine sözler verilmiş. Bunlara itimat edilmez.'
* * *
14 Mayıs'ta yapılan seçimde Eskişehir'de hem milletvekili hem de cumhurbaşkanlığın da umduğu oyu bulamayan AK Parti, önümüzdeki pazar günü yapılacak seçimlerde oyunu artırmanın gayreti içerisinde.
Gerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez gerekse 2. Sıradan milletvekili seçilen eski Bakan Prof. Dr. Ayşen Gürcan ile AK Parti Eskişehir teşkilatı mahalle mahalle dolaşarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy istiyorlar.
Bakalım bu gayretleri sandığa nasıl yansıyacak.
* * *

'Baskı mı özgürlük mü, yoksulluk mu refah mı? karar ver'
Yukarıdaki yazımda gerek AK Parti MKYK Üyesi Burhan Sakallı ile AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez ve Ayşen Gürcan'ın 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi öncesi yaptıkları çalışmayı yazdım.
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'de cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. Tura kalmasıyla 14 Mayıs seçimleri öncesi yaptığı şehir turuna kaldığı yerden devam ediyor.
KAPI KAPI DOLAŞIYOR
CHP'li Çakırözer kapı kapı dolaşarak seçmenleri sandığa çağırdı ve CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı KemalKılıçdaroğlu'na oy istedi.
Yeşiltepe, Gündoğdu, Orhangazi ve Fevzi Çakmak mahallelerine giden Çakırözer, ziyaretlerde seçmene şu mesajı verdi:
'Ülkemizin kaderini belirlemek için sandığa gidelim, oyumuzu kullanım. Baskı mı özgürlük mü, yoksulluk mu refah mı? Türkiye için karar ver!'.
'BASKI MI ÖZGÜRLÜK MÜ DİYECEĞİZ'
Çakırözer, ziyaretlerde kendisine yöneltilen soruları da yanıtlarken, şu açıklamaları yaptı:'14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde sizlerin oyları ile Eskişehir'de partimiz ve Millet İttifakı birinci çıktı. Bizlere inanan, güvenen ve destekleyen tüm hemşerilerimize teşekkür ederiz. 28 Mayıs'ta ülkemizin kaderini belirlemek için hep birlikte yeniden sandıklara gideceğiz. Bu seçim bir referandumdur. Şu seçenekler arasında seçim yapacağız: Zorbalık mı, adalet mi? Keyfilik mi, hukuk mu? Otoriterlik mi, demokrasi mi? Sadakat mi, liyakat mı? Baskı mı, özgürlük mü? Yoksulluk mu, zenginlik mi? Bir avuç insanı zengin etmek mi, kaynakları hakça paylaşmak mı? 28 Mayıs'taki tercih Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında demokrasiyle mi, otokrasiyle mi yönetileceğimize karar vermektir. Vakit, her türlü kırgınlığı, kızgınlığı, öfkeyi, umutsuzluğu bir kenara bırakıp sandığa gitme ve ülkenin geleceğine sahip çıkma vaktidir. Haydi sandığa gidelim, oyumuza, geleceğimize, vatanımıza sahip çıkalım.'
* * *
CHP milletvekilleri 2. Tur seçimleri Eskişehir'i adım adım tararken Millet İttifakı'nı oluşturan İYİ, Demokrat, DEVA, Saadet ve Gelecek Partilerin il başkanları veya temsilcilerini sahada göremiyorum.
Onlar, 'Milletvekili seçimleri tamamlandı. Bizden buraya kadar mı?'yoksa acaba, '1. Turda Eskişehirli seçmen rengini gösterdi. Bu renk kolay kolay değişmez' diyerek rehavete mi kapıldılar?
Oysa özellikle İYİ Parti, Gelecek, Deva ve Saadet Partisi Genel Başkanları sahayı terk etmeyerek Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2. Turda seçimi kazanması için seçmenlere mesajlarını veriyorlar.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilebilmesi için en az 5 Milyona yakın daha fazla oy alması gerekiyor.
O nedenle Eskişehir'de 1. Turda alınan oyu artırmak için 14 Mayıs seçimleri öncesi yaptıkları saha çalışmasının daha fazlasını yapmak zorundalar.
Yapacakları 5 günlük çalışma sonucu özellikle sandığa gitmeyen seçmeni sandığa taşıyabilirlerse Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmasına katkı sağlamış olacaklarını unutmamalılar.
* * *

DÜŞMANI KENDİ SİLAHI İLE YEN
Adamın biri Afrika'da safariye çıkarken, yanına köpeğini de almış.
Köpek bir gün ormanda dolaşıp, kelebekleri kovalar, çiçekleri koklarken kaybolduğunu fark etmiş.
Ne yapacağını düşünürken bir de bakmış ki karşıdan bir leopar geliyor ve belli ki günlük yiyeceğini arıyor.
'Şimdi başım dertte' diye düşünmüş köpek.
Etrafına bakmış yerde kemik parçalarını görmüş.
Hemen arkasını leoparın geldiği yere dönerek kemikleri kemirmeye başlamış, bu arada da arkadaki hareketi kestirmeye çalışıyormuş.
Leopar tam saldıracakken köpek kendi kendine konuşmuş:
'Ne kadar lezzetli bir leoparmış. Acaba etrafta bundan bir tane daha var mı?'.
Bunu duyan leopar bir anda donmuş kalmış ve en yakındaki ağaca tırmanarak dalların arasına saklanmış:
Leopar 'tam zamanında kurtardım yoksa bu köpeğe yem olacaktım' diye düşünmüş.
Bütün bunlar olup biterken bir başka ağacın üstündeki bir maymun olanları izliyormuş. Bildiklerini kullanarak bundan sonra kendisini leopardan kurtaracağını düşünmüş.
Leoparın yanına giderek neler olduğunu anlatmış.
Leopar köpeğin yaptıklarına çok sinirlenmiş ve maymuna:
'Atla sırtıma, gidip şunu yakalayalım' demiş.
Az önceki yerde bekleyen köpek, bakmış kızgın leopar sırtında maymunla birlikte süratle kendisine yaklaştığını fark etmiş.
Ne yapacağını düşünürken, kaçmaya da kalkmamış.
Bunun yerine arkasını leoparın geldiği yöne dönerek kemikleri kemirmeye devam etmiş.
Tam leopar saldıracakken, yine kendi kendine konuşarak leopara duyurmuş:
'Şu aptal maymun da nerede kaldı?Yarım saat önce bir leopar daha getirsin diye gönderdim hala haber yok…'
- - - - - - - - -
Diplomasi denen şey bu.
Yapabiliyorsan hızlı düşün.
Sakin ol.
Güçlü görün.
Düşmanını kendi silahı ile yen..

(alıntı)
* * *