AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay dün bizleri ziyaret etti. Günay, seçimde mezun olduğu okul olan Murat Atılgan İlkokulu'nda oy kullanacağını belirterek; 'Bakanımız Nabi Avcı, 'Herkes ilkokul öğretmenini hatırlar. Ama okuduğu dönemdeki Milli Eğitim Bakanını hatırlamaz' demişti. Gerçekten de hatırlamadım. Sonra yaptığım araştırmada ben okurken Türkiye Cumhuriyeti'nin Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Orhan Oğuz olduğunu tespit ettim. Bu da güzel bir tesadüf oldu' dedi. Eskişehir'e ilk milletvekili adayı olarak çalışmaya başlandığı ilk günlerde çok zorlandığını kaydeden Günay; 'Gerçekten çok çalıştım. Çalışma konusunda mütevazi olamam. Partim için çok emek verdim' dedi. Atalarımız; 'Tarlada izi olmayanın arpada gözü olmaz' demiş. Gerçekten Günay ilk aday olduğu günden beri çok çalıştı. Adalet Partisi eski Milletvekili Yusuf Cemal Özkan'ın kızı olarak girdiği siyaset sahnesinde ismini tüm Eskişehirlilere ezberletti. Eskişehir'de artık herkes Günay'ı iktidar partisinin çalışkan ve başarılı milletvekili olarak tanımlıyor…
/////
NOSTALJİ

ESKİŞEHİRLİLERİN SELAMİ AMCASIYDI
Yıl 1992. 25 yıl önce Eskişehir Belediye Başkanı merhum Selami Vardar Ecza-Koop'u ziyaret ediyor.
HALKIN BAŞKANIYDI
Tarihi Fotoğrafta Vardar, Ecza-Koop Başkanı Azmi Kerman, Ahmet Batmaz ve Mustafa Kozanlıoğlu ile birlikte. Daha önce 1973-1977 yılları arasında Eskişehir Belediye Başkanlığı yapan Vardar 1919 yılında Mihalıççık ilçesi Ahırözü köyünde doğdu. 26 Mart 1989 Yerel Seçimlerinde 76 bin 767 oy ile belediye başkanlığına ikinci defa seçildi. Bu beş yıllık dönemde kentin geleceğine yönelik yatırımlar yaptı. Altyapı sorununu çözerek, Eskişehir'in çamurdan kurtarılmasında önemli rol oynadı. Halkın Başkanı olarak, siyasi ayrım yapmadan yaptığı hizmetler sayesinde Eskişehirlinin sevgi ve saygısını kazandı. Tüm Eskişehirlilerin 'Selami Amcası' oldu. 16 yıl önce 24 Ağustos 2001'de 83 yaşında vefat etti. Dürüst ve çalışkan kişiliğiyle Eskişehir'e büyük hizmetleri oldu. Merhum Vardar'a Allah'tan rahmet diliyorum. Hizmetlerini Eskişehir halkı hiç unutmayacak.

Foto şaka

Anadolu Gazetesi Spor Yazarı Osman Cemoğlu: Emine Hanım bence Eskişehir'den 'Hayır' çıkar.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay: Osman Bey, niye herkes Eskişehir'den 'Hayır çıkar' diyor. Keşke Eskişehir yerine Konya Milletvekili olsaydım da herkes 'Evet' deseydi!..