Görünüm'deki dünkü yazımda Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP'de İl Başkanlığına vekalet eden Rıdvan Atan, Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, Milletvekili aday adayı olduğu için Odunpazarı İlçe Başkanlığından istifa eden Erdal Çakıcıer'in Odunpazarı Belediyesi'nde yaptığı toplantıyı değerlendirmiştim.

GÜVEN DUYGUSUNA DARBE VURULDU
Bu toplantıda Rıdvan Atan tarafından yapılan CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Aydın Ünlüce'nin İl Başkanı olması teklifinin Kurt, Yörük ve Çakıcıer tarafından kabul gördüğünü yazmıştım. Bu konuda mutabakat sağlandıktan sonra Rıdvan Atan, İl Başkanlığı olayını yönetim kuruluna götürdü. Yönetim Kurulunun büyük çoğunluğunun Aydın Ünlüce ismine sıcak baktığı öğrenildi. Ancak bazı yöneticilerin 15-20 gün içerisinde acil olarak toplanacak olağanüstü kongre ile Ünlüce'nin İl Başkanı olması gerektiğini savunmuş. 'Biz istifa ettikten sonra, Ünlüce yerine başka birisinin başkanlığında yeni bir İl Yönetimi atanabilir' kaygılarını dile getirmişler. Anlaşılan eski İl Başkanı Nihat Çuhadar'ın eline yüzüne bulaştırdığı yönetimi düşürme operasyonu parti içerisinde insanların birbirlerine güven duymasına büyük darbe vurmuş.

GÜÇLÜ BİR YÖNETİM
Kazım Kurt, Rıdvan Atan, Vural Yörük, Erdal Çakıcıer'in İl Başkanının kimin olacağı konusunda mutabakata varmalarından sonra olağanüstü kongrenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Ben partinin dört önemli isminin bu konuda samimi olduklarına inanıyorum. Ayrıca Aydın Ünlüce ismine Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın da karşı çıkmayacağı ortada. Ünlüce başkanlığında partideki tüm gruplara hitap eden, herkesi birleştiren, vizyonu, zamanı olan, partiden bir şey almaya değil, vermeye gelen isimlerden oluşturulacak yeni ve güçlü bir İl Yönetimiyle CHP seçimlere gitmelidir.

ÖFKELERDEN
KURTULMALI
CHP yedeği olmayan mevcut 15 kişilik İl Yönetimiyle seçimlere gidemez. Rıdvan Atan liderliğindeki bu yönetimin kendilerini düşürmek isteyenlere karşı verdikleri onurlu mücadele takdire şayandır. Bu haklı mücadeleden sonra, artık uzlaşı kültürünü hayata geçirerek, partinin önünü açmaları gerekir. Bunu yapmaları halinde CHP'lilerin gönlünde taht kurarlar. Asıl olan CHP ise herkes kişisel hırslarından, öfkelerinden kurtulmalıdır. Artık herkes haklı olmak için değil, huzurlu olmak için çalışmalıdır. Sen ne kadar haklı olursan ol, her zaman başkalarına göre haksız görülebilirsin. Onları ikna edemediğin için hep huzursuz olursun. Eski defterleri, eski yaşanmışları dillendirerek, hem kendini hem de çevreni huzursuz edersin. CHP'de herkes kendi içlerinde huzurunu sağlarsa, parti de daha huzurlu olur. Parti içerisinde oluşacak huzur ortamı herkese mutluluk ve güven verir. Bu da CHP'ye başarı getirir.

*

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI
ALAN MÜDÜR SAYISI 24'E ÇIKTI

Eskişehir 1. ve 2. İdare Mahkemeleri daha önce 75 puan altında bırakılarak, okul müdürlüğü düşürülen 21 eğitimcinin mahkemeye yaptığı itirazlarla ilgili daha 'Yürütmeyi Durdurma' kararları vermişti.

ÜÇ YENİ İSİM EKLENDİ
Bunlara üç yeni isim daha eklendi. İdare Mahkemeleri yöneticilik görevleri dört ay önce düşürülen Harun Sever, Orhan Balıkçı ve Necdet Örs ile ilgili de Yürütmeyi Durdurma Kararları verdi. Mahkeme Heyeti, bu üç isim ile ilgili yapılan değerlendirme işlemlerinin nesnel, somut ölçme ve değerlendirme kriterlerine dayanmadığı ve bu haliyle objektiflikten uzak, soyut ve dayanaksız olması nedeniyle hukuka aykırı bularak yürütmenin durdurulması kararını aldı. Kararın tebliği edilmesinden sonra 30 gün içerisinde Harun Sever, Halil Sözer Ortaokulu'na, Orhan Balıkçı TOKİ Şehit İsmail Tetik Anadolu Lisesi'ne, Necdet Örs Gazi İlkokulu'na tekrar müdür olarak dönecek.

ON MÜDÜR KARAR BEKLİYOR
Yürütmeyi Durdurma Kararı alan okul müdürü sayısı 24'e çıktı. İdare Mahkemelerinin bu konuda dava açan 10 okul müdürü ile ilgili de 10-15 gün içinde karar alması bekleniliyor. Mahkeme kararlarının uygulanmaya başlanmasıyla birlikte Eskişehir'deki okulların yönetimlerinde yeniden bir değişim yaşanacak.

KAMU ZARARI NE OLACAK?
Sırf kadrolaşma yapma adına yapılan bu yönetici değerlendirmesi ve atamalarından dolayı kamu ekonomik olarak da zarara uğratıldı. Yürütmeyi Durdurma kararı alan okul müdürleri, öğretmenliğe döndükten sonra kendilerinden yapılan ücret kesintilerini faiziyle birlikte geri alacak. Onların yerine okul müdürü olarak görevlendirilen eğitimcilere gereksiz yere fazladan ödenen paralar nedeniyle kamu büyük zarara uğratılmış olacak.

OLAN YİNE
ÇOCUKLARA OLACAK
Yürütmeyi Durdurma Kararı alan yöneticiler, kendilerinden sonra gelen okul müdürü tarafından belirlenen Başmüdür Yardımcılarını ve Müdür Yardımcılarını doğal olarak değiştirmek isteyecek. Bundan dolayı çok sayıda okulda daha yeni görevlendirilen müdür yardımcıları da değişecek. Okul yönetimlerindeki bu gidip gelmeler Eskişehir eğitimine büyük zarar verecek. Olan yine çocuklarımıza olacak. Bu kaosa neden olanlar bunun maddi ve manevi hesabını ödemelidir…

*

FOTO ŞAKA

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Akın Turgut: Rektörüm, hırsızlar küçük market poşetini dolduracak hacimde ilaç çalmışlar. Neyse ki çok pahalı ilaçları çalamamışlar.
ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen: Akıncığım, benimle dalga mı geçiyorsun? Küçük market poşetine kaç adet ilaç sığmış ki bunların tutarı 38 bin 295 lirayı bulmuş. Bir de pahalı ilaçları çalmış olsalar ne olacak? Anlaşılan Dduvarı kıran hırsızlar, odayı yerinden söküp götürse haberiniz olmayacakmış.