CHP İl Başkanı Ersen Yeniceli dün Ankara'ya giderek, hazırladığı İl Yönetim Kurulu Listesini CHP'nin Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'e teslim etti.

'ESKİŞEHİR SAĞDUYULU DAVRANDI'
Ersen Yeniceli, İl Başkanlığı görevini devralacağı Rıdvan Atan, CHP Eskişehir Milletvekili aday adayı Erdal Çakıcıer, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, Odunpazarı İlçe Başkanı Ercan Küçükoğlu ile birlikte dün sabah Yüksek Hızlı Trenle Ankara'ya gitti. CHP Eskişehir Heyeti, CHP Genel Merkez binasına giderek, Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ile görüştü. Yeniceli, listesini Bingöl'e takdim ettim. Bingöl, İl Yönetim Kurulu Listesini yarın (bugün) CHP MYK Toplantısına getireceğini belirterek, 'Eskişehir'de uzlaşının güzel bir örneğini sergileyerek, yeni bir İl Yönetimi hazırladığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bu yönetimin oluşturulmasında büyük emekleri olan başta Eskişehirli belediye başkanlarımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Eskişehir örgütümüz sağduyulu davranarak, bizleri rahatlattı. Sizin CHP'yi her şeyin üstünde gören anlayışınız ve dayanışma duygularınız umarım diğer illerdeki örgütlerimize de örnek olur. CHP'nin Eskişehir'de çok başarılı olacağına inancım tamdır' dedi.

ALTISI KADIN ÜYE

Ersen Yeniceli başkanlığında CHP'nin yeni İl Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; 'Ebru Bakır, Nihal Ercan, Ezgi Akyıl Demircan, Serdar Ay, Murat Türkyaman, Burç Küçükarslan, Barış Yörük, Orkun Kılıç, Ayhan Eriş, Haşmet Porsuk, Salim Erginyer, Mey Heptek Sığ, İbrahim Dinç, Ahmet Sağlar, Özlem Güney, Ali Şahin, Ebru Ergüt, Hüseyin Çelik, Uğur Ünlüce ve Yalçın Komşu.' Eski İl Yönetim Kurulu'ndan iki isim (Serdar Ay, Murat Türkyaman) yeni yönetimde yer aldı. Bir gün önce Yeniceli'nin yönetim kurulu listesinde yer alan Belediye Meclis Üyeleri İnci Erol, Nazan Erşahin, Cahide Tetik ve Hatice Canan Adlım'ın yerlerine son dakikada partili başka kadın üyeler yazıldı.

'BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ'
İl Başkanı Ersen Yeniceli ile yönetim listesini Bingöl'e vermesinden dakikalar sonra görüştüm. Seçim çalışmalarına derhal başlayacağını ifade eden Yeniceli, 'Biz zaten üç belediyeyi alarak, yerel yönetimlerde iktidar olduk. Genel Seçimlerde de artık Eskişehir'de birinci parti olmalıyız. Üç belediyemizin hizmetlerini çok iyi anlatıp, bunu başaracağız. Biz zaten Tepebaşı Belediye Meclis Üyeleri olarak iki aydır seçim çalışması yapıyoruz. Başkanımız Ahmet Ataç ile birlikte Tepebaşı'nın her noktasını ziyaret ediyoruz. Halkın problemlerini yerinde görüp, çözüyoruz. Bu çalışmayı Eskişehir'in tüm sathına yayacağız. Kent merkezinde ve diğer ilçelerde planlı ve programlı çalışarak, Eskişehir'in birinci partisi olduğumuzu tescilleyeceğiz' dedi. Yeniceli, ilk etapta belediye meclis üyesi bayan arkadaşları yönetimde düşündüğünü belirterek, 'Daha sonra partili diğer bayanların yönetimde görev almasının daha doğru olacağına karar verdim. Listeyi hazırlarken, bana bir tek kişi baskı yapmadı. Başta belediye başkanlarımız olmak üzere herkes bana yardımcı oldu. İki gün içerisinde böylesine güçlü bir yönetim oluşturduğum için çok mutluyum' dedi.


ATAN İYİ BİR LİDERLİK YAPTI
Eski İl Başkanı Nihat Çuhadar'ın İl Yönetimini düşürme operasyonundan sonra partide yaşanan yönetim krizi Ersen Yeniceli başkanlığındaki yeni İl Yönetim Kurulu'nun oluşturulmasıyla tatlı sonla bitti. Bu süreçte Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt sorunun çözülmesi için büyük gayret gösterdiler. Dayatmacı değil, yapıcı oldular. Nihat Çuhadar'ın istifasıyla İl Başkanlığına getirilen Rıdvan Atan büyük bir fedakarlık örneği sergiledi. O'nun yerinde başka birisi olsaydı, koltuğu bırakmak istemeyebilirdi. Atan İl Başkanı olmasına rağmen hep mütevazi davrandı. Kendisini İl Başkan Vekili olarak görerek, partide yaşanan yönetim krizinin çözülmesi için çalıştı. Bunu yaparken zaman zaman birlikte yola çıktığı kader arkadaşlarının sert eleştirilerine maruz kaldı. Aydın Ünlüce'nin il Başkanı olarak ismini o telaffuz etti. Ünlüce tüm ısrarlara rağmen İl Başkanı olmadı. Daha sonra Ersen Yeniceli'nin İl Başkanı olmasını kabul etti. Ona her konuda yardımcı oldu. Yaşanan bu kriz ortamında iyi bir liderlik yaptı. Kısa süreli İl Başkanlığındaki tavrı ile partide daha şimdiden büyük bir iz bıraktı.

ÇAKICIER VE YÖRÜK'ÜN
BÜYÜK PAYLARI VAR

CHP Eskişehir Milletvekili aday adayı olduğu için Odunpazarı İlçe Başkanlığından istifa eden Erdal Çakıcıer'de bu uzlaşının olması için çok emek harcadı. Bu konuda Odunpazarı Belediyesi'nde yapılan ilk görüşme onun sayesinde oldu. Her toplantıda yer aldı. Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük aslında Yücel Yenilmez'in İl Başkanı olmasını istiyordu. Ancak çözümün yanında olduğu için bu isteğinde ısrarlı olmadı. Bu uzlaşı toplantılarında hep yapıcı oldu. Ersen Yeniceli başkanlığındaki yeni İl Yönetim Kurulu seçimde arzu ettikleri başarıyı yakalayacaklar mı? Bunu bekleyip göreceğiz…

----------------------------------------------------

KÜÇÜK ADANIN DEV ADAMIYDI
Yıl 2000. Yol-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Rıdvan Atan, sendika üyeleri ve aileleriyle birlikte Kıbrıs'a gitmişti.

TÜRKİYE'NİN ULUSAL KAHRAMANI
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş, Kıbrıs'a gelen Yol-İş Sendikası üyelerini bir akşam yemeğinde ağırlamıştı. 14 yıl öncesine ait fotoğrafta Rauf Denktaş, Sendika Başkanı Rıdvan Atan ve eşi Gülcan Atan ile birlikte. Sadece Kıbrıs Türkünün değil, Türkiye'nin ulusal kahramanı olan Denktaş 3 yıl önce 13 Ocak 2012'de vefat etti.

'DEVLETSİZ YAŞAYAN MİLLET YOKTUR'
Ömrünü Kıbrıs davasına adadı. Denktaş, 'Devletsiz kalmak her şeyiyle aciz kalmak demektir, devletsiz yaşayan millet yoktur' demişti. Küçük adanın dev adamı Rauf Denktaş'ı ölümünün üçüncü yılında özlem ve rahmetle anıyorum. Türk Milleti ve Kıbrıs halkı onun hizmetlerini asla unutmayacak.

FOTO ŞAKA

Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan: Kazım başkan, sen de ilçe belediye başkanısın, ben de ilçe belediye başkanıyım. Ama senin kadar tanınmıyorum. Senin yardımcın Erdal Caferoğlu bile benden daha fazla tanınıyor.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: İshakçığım benim ekibimde hiç figüran yok, hepsi mübarek başrol oyuncusu. Erdal da bir şey mi? Böyle giderse benim şoförüm bile senden daha fazla tanınacak.