Eskişehirspor'un yaşadığı büyük ekonomik sıkıntısının baş aktörü Halil Ünal'ın son yapılan olağanüstü genel kurulda yaptığı açıklamalarla herkesi şaşırttı.

NASIL EŞİT ŞARTLAR?
Ünal, Sinan Özeçoğlu yönetimiyle 'aynı eşit şartlarda' geldiğini belirterek 'hiç ağlamadığını' söyledi. Nasıl eşit şartlar? Halil Ünal yönetimi aldığında 'transfer yasağı' ile karşılaşmadı. '24 puanın silinmesi' riski de yoktu. Geçtiğimiz yıl 15 Milyon lira Futbol Federasyonundan 'paraşüt parası' gelmedi mi? İddia, Spor Toto, Fedarasyondan ve ETİ forma reklamı paraları olarak geçtiğimiz yıl Eskişehirspor'un kasasına 46 milyon lira girmedi mi? Spor Toto ve Federasyondan gelen paralar temlik olduğu için Aktif Bank'a olan borçlara gitmesi gerekiyordu. Bu paranın borçlara harcanmaması için kulübün hesaplarına yatırılmadan, başka yollarla Eskişehirspor'a verildi. Bu paraların Eskişehirspor'a usülsüz bir şekilde gönderilmesi nedeniyle Futbol Fedarasyonunda ve Spor Toto'da soruşturma açıldığı iddia ediliyor.

KALABAK PARASI NEREYE GİTTİ?
Bu paralar borçlara gitmiş olsaydı Eskişehirspor'un kredisi açılmaz mıydı? 46 milyon liranın dışında Yılmaz Büyükerşen'den, Kazım Kurt'tan ve Ahmet Ataç'tan alınan paralarda yok mu? Ünal döneminde 25 loca satılmadı mı? Bugün eleştirdiği Sinan Özeçoğlu 250 bin lira verip loca almıştı. Halil Ünal yönetimine böylece ekonomik katkı yapmıştı. CAS'taki dosyaların hepsi Özeçoğlu yönetime geldikten sonra sonuçlandı. Hatta geçtiğimiz yıl bir futbolcunun CAS'taki borcunun kapatılması için Yılmaz Büyükerşen'den yardım istendi. Büyükerşen 'Kalabak Suyu' reklamıyla istenilen parayı verdi. Ancak gelen paraya rağmen neden bu borç kapatılmadı? Bu para nereye harcandı? Bu parayla futbolcunun borcu kapatılmamışsa, Büyükerşen kandırılmış olmuyor mu?

KİME İNANALIM?
Ünal, Mesut Hoşcan'dan 130 milyon lira borç devraldıklarını, Özeçoğlu'na 116 milyon lira borç devrettiklerini söyledi. Aynı Ünal, Mesut Hoşcan'a 29 milyon lira borç bıraktığını söylemişti. Daha sonra bu borcun aslında 96 milyon lira olduğu öğrenildi. Özeçoğlu bu borç miktarını uluslararası bir denetim firması olan Ernst & Young'a inceletti. 140 ülkede faaliyet gösteren uluslararası bir denetim firması olan Ernst & Young'ın incelemesinde borç 196 milyon lira çıktı. Peki biz kime inanacağız? Kulübü 'bakkal dükkanı yönetir gibi' yöneten Halil Ünal'a mı yoksa Dünya çapında Ernst & Young'a mı? 'Bu kulübü kayyuma bırakacak değiliz. Gereken neyse yapacağız' diyen Halil Ünal beş ay önce niye görevi bıraktı? 'Camiamızda çağrılarımız karşılık bulmadı ve olumsuz şekilde neticelendi' diye başkanlığı bırakmadı mı? Taraftarı sokağa dökmedi mi? O bırakmasaydı, Özeçoğlu yönetimi gelir miydi?

OFOEDU'YA NEDEN FAZLA PARA ÖDENDİ?
Ünal kongrede Özeçoğlu yönetimini 'Bana loca satmadılar' diye suçladı. Eskişehirspor kulislerinde bu konuda bazı iddialar var. Halil Ünal loca için ödeyeceği parayla kulüpten alacağı olan bir özel güvenlik şirketinin borcunun ödenmesini istemiş. Bu şartı kabul edilmediği için loca almadığı belirtiliyor. Samsunspor'da yılda 150 bin Euro'ya oynayan Ofoedu'ya Eskişehirspor neden 450 bin Euro ödüyor? Bu konuda birileri rant mı elde etti? Halil Ünal neden üç kat para ödendiğini açıklamalıdır.

ERKAN'IN PARASINI KİM ÖDEDİ?
Ruud Boffin, Kaan Kanak, Meye ve Murat Uçar serbest kaldı mı? Bu oyunculara 500-600 bin lira verilse serbest kalmayacakları iddia ediliyor. Bu futbolcuların alacakları yapılandırılsaydı, transferlerinden kulüp iyi bir gelir elde ederdi. Erdal Şahbaz'ın alacağına öncelik verildiği için bu futbolcuların serbest kaldığı öne sürülüyor. Boffin'in serbest kalması konusuyla ilgili Rıza Çalımbay ile görüşme yapıldı mı?
Ünal 'Erkan Zengin'i ben getirdim' diye övünüyor. Getirdiği Erkan Zengin'in parasını kim ödüyor? Halil Ünal Yönetimi Erkan'a sadece 200 bin Euro mu ödedi? Kalan 800 bin Euro'yu Özeçoğlu yönetimi mi verdi? Futbolcularla sezon başında Ünal döneminde verilmeyen paraların ödenmesi karşılığında anlaşma sağlandığı belirtiliyor.

TOPLAM ALACAĞI 400 LİRA MI?
Kulüpte bekçinin, temizlik personelinin 10-15 bin lira alacağı var. Peki 'Efsane Başkan (!)' Halil Ünal'ın alacağı ne kadar? Sadece 400 TL mi alacağı var? Böyleyse bu mu fedakarlık? Ünal yönetiminde bir süre görev yapan Özgür Fetih Demirdaş, kulübe geçen yıl 300 bin lira verdi. Bu yılda 400 bin lira verdi. Kaan Kanak için de şahsi çekini verdi. Demirdaş, dışında geçen yıl para verip de kulüpten alacağı olan başka bir yönetici var mı? Yılmaz Büyükerşen'in ayarladığı bir Çek firması ile ilgili reklam anlaşması ne oldu? Eskişehirspor buradan gelecek önemli geliri neden kaybetti? Bir kablo firmasıyla da yapılması planlanan reklam anlaşması neden bozuldu? Ünal döneminde Eskişehirspor neden hep iki kat fazla konaklama ücreti ödedi? Bu işleri ayarlayan yönetici bu konaklamalardan rant elde etti mi? Halil Ünal umarım bu sorularımıza Çarşamba günkü Genel Kurul'da yanıt verir.

******

YÖNETİCİ KONFÜÇYÜS

Konfüçyüs, Hükümdar'ın isteği üzerine bir süre için şehrin yönetiminde olmayı kabul etti. Yedi gün izledi. Yedinci gün yüksek memur Şao-Çeng'i idam ettirdi, cesedin üç gün açıkta kalmasını emretti. Öğrencileri çok şaşırdılar, yanına gittiler, sordular: 'Şao-Çeng bu şehirde hatırlı ve kuvvetli bir adamdı. Şimdi şehrin yönetimini aldıktan sonra ilk işiniz onu astırmak oldu. Bu yaptığınız doğru mudur? Bildiğimiz kadarıyla bu adam haydutluk, hırsızlık yapmamıştı...' Konfüçyüs 'Yaptığımın nedenlerini size anlatayım' dedi ve anlattı: 'Dünyada beş ağır suç vardır. Haydutluk ve hırsızlık bunların arasında değildir, daha sonra gelirler. Bu beş suç şunlardır:
Birincisi uyumsuz ve asi bir tabiatla birlikte gözü peklik; İkincisi aşağı bir hayat tarzıyla birlikte inatçılık; Üçüncüsü çenesinin kuvvetli olmasıyla birlikte yalancılık; Dördüncüsü herkesin ayıbını, kusurunu aklında tutmakla birlikte herkesle dost geçinmek; Beşincisi hak ve adalet duygusu olmamakla birlikte yaptığı haksızlıkları süslü ve parlak gerekçeler arkasına gizlemek.Şao-Çeng'de bunların beşi de vardı. Nereye gitse taraftar topluyor, hizipler yaratabiliyordu; aldatıcı fikirlerini parlak konuşmaların arkasına gizleyebiliyordu; zulmüyle adaleti tersine çevirebiliyordu. Aşağılıklar birleştiği zaman ortaya çok güçlü bir kötülük çıkar. Ben de şehir halkı için tasalanmak yerine bu adamı idam ettirmeyi tercih ettim.'


******
FOTO ŞAKA

AK Parti Eskişehir Milletvetkili Nabi Avcı: Halil de nereden çıktı? Şimdi benden aday olmak için para istemeden şuradan uzayayım.
Eskişehirspor eski Başkanı Halil Ünal: 'Para para' diye Nabi Hoca'yı öyle korkutmuşum ki; 'yağmurdan kaçar' gibi yanımdan geçip gitti.

*****
FIKRA

İletişim


Karı koca müthiş kavga etmişler ve küsmüşler bakmışlar olacak gibi değil ve birbirlerine notlar yazarak anlaşmaya karar vermişler. Bir gün
adam bir iş görüşmesi yapmış ve sabah 8.30 da ise gitmesi gerek komidinin üzerine bir not yazıp koymuş 'Sabah beni saat 8.00 de kaldır.' Ertesi gün olmuş adam bir kalkmış saat 10.00 müthiş sinirle
fırlamış yataktan ve baş uncunda bir not: 'Saat 8.00 kalk'