2024 yılı itibarıyla emekli aylıklarına yapılan yüzde 49,5 oranında zam beklentilerin altında kalırken en düşük emekli aylığının 10 bin lira olması tepki çekmişti.   

Yerel seçim öncesi emekli aylıklarına seyyanen zam yapılacağı iddiaları gündeme gelirken AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bu yönde bir çalışmanın yapılmadığını belirterek zam tartışmalarına son noktayı koydu.

Yenilik Partisi'nden fahiş fiyat yorumu Yenilik Partisi'nden fahiş fiyat yorumu

Konu ile ilgili değerlendirmeden bulunan DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Hatice Kılıç, emeklilerin insan onuruna yakışır bir yaşam sürmek istediklerini belirterek, “Emeklileri yok sayan, ölüme terk eden bir zihniyetin seçime giderken önümüze attığı 3 kuruşluk olaylar bizi tatmin etmiyor ve ‘hayır’ diyoruz. Emekliler bırakın yoksulluk sınırını, artık ölüm sınırında. Evlerinden çıkamaz durumdalar. İnanmıyoruz, ‘21 yılda yapamadıklarını bu seçimde mi yapacaklar’ diye düşünmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

SANDIKTA ‘DUR’ DİYECEĞİZ

“Bugün emeklilerin en büyük sosyal yaşamları, tramvaylara binip, tramvaylardan inmek oldu Eskişehir’de. Türkiye genelinde ise gerçekten emekliler 10 bin lira maaşa talim ederken kuru ekmeye dahi muhtaç durumdalar” diyen Kılıç, “Kiraların arttığı, gıdanın, enflasyonun artık tavan yaptığı bir yerde insanlar artık mucizelerle geçinmeye baçlışıyor. Eğitimi bitirdiler, sağlık diye bir şey kalmadı. Maaşlardan kesintiler oluyor. Sağlık konusunda da artık dibe vurmuş durumdayız. Biz inanmıyoruz, yapmayacaklarını da biliyoruz. Onlara sandıkta kesinlikle ‘dur’ diyeceğiz” şeklinde konuştu.

İKTİDARA SARI KART GÖSTERİLMELİ

Emeklilerin sandıkta bir duruş sergilemesi gerektiğinin altını çizen Kılıç, “Seçimlerde iktidara sarı kart gösterilmesi gerektiğine inanıyorum. Emekliler artık ne olduğunu çok iyi vilen, yılların birikimi olan insanlar. Bizi din ile imanla karşılaşırlar. Din ve iman insanın kendisine aittir. Elinde kuranla, dilinde yalanla bizi kandırmasınlar. Bunun için de sandığa gittiğimizde gereken cevabın verileceğine eminim. O kadar suskun, çığlıkları duyulmayan insan var ki… Biz bunu duyuracağız, bunun için mücadele veriyoruz” dedi.

Kaynak: M. Anıl Aksoy