Eskişehir'deki merkez sağ partilerin eski milletvekilleri, belediye başkanları ve il başkanları bir araya gelerek 'Hayır Platformu' kurdu. MHP'nin, DYP'nin ve Anavatan Partilerinin eski tüfeklerinden oluşan 'Hayır Platformu' bugün sabah Turunç Otel'de basın toplantısı düzenleyecek. Daha sonra aralarında gruplar oluşturarak, ilçe ve köyleri gezecekler. Peki merkez sağın oluşturduğu 'Hayır Platformu'nda kimler var? MHP'nin eski milletvekilleri Süleyman Servet Sazak, Beytullah Asil. DYP'nin eski milletvekilleri İbrahim Yaşar Dedelek, Fevzi Yalçın ve Demir Berberoğlu bu platformda yer alacak. Eski Eskişehir milletvekili M. Sadri Yıldırım'ın da aynı fikirde olmasına rağmen rahatsızlığı nedeniyle platform çalışmalarına katılamayacağı öğrenildi. Eski Odunpazarı Belediye Başkanı Ayhan Boyer'de platformda görev alacak. Merkez sağın eski efsane il başkanları Bekir Sıtkı Saraç, Ahmet Vural, Necati Okuroğlu, Selim Çolpan, İbrahim Kökdere, Hüdai Doğu'da Hayır Platformunda yer alacak. Hayır Platformu Üyeleri, yapacağı referandum çalışmalarında eskiden merkez sağ partilerde görev alıp, bugün AK Parti'de siyaset yapan isimleri ikna etmeye çalışacak.

******
nostalji
25 YIL ÖNCEKİ DAVETTE DANS
25 yıl önce, yıl 1992. Dönemin TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk eşi Dilek Hanım, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen eşi Seyhan Hanım bir düğünde dans ediyorlar. 1991-1995 yılları arasında DYP-SHP Hükümeti iktidardaydı. Koalisyon Hükümeti'nin büyük ortağı olan DYP'nin Eskişehir'de üç milletvekili vardı. (Hüsamettin Cindoruk, İbrahim Yaşar Dedelek, Fevzi Yalçın.) Cindoruk TBMM Başkanı oldu. Eskişehir'in eniştesi olan Cindoruk'un kentimize büyük hizmetleri oldu. İçinde Eskişehir olmayan hiçbir hizmete imza atmadı. Eskişehir'i Büyükşehir yaptı. Doğalgazın gelmesini sağladı. Organize Sanayiye yatırımlar getirdi. Bu hizmetleri yaparken, Büyükerşen ile hep görüş alışverişinde bulundu. Bu ikilinin dostlukları yıllardır devam ediyor. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü döneminde Anadolu'nun göbeğinde bir vaha yaratan Büyükerşen, 1999 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Hayata geçirdiği projelerle Eskişehir'i Türkiye'de örnek bir kent haline getirdi. Yapılan hizmetlerden memnun olan Eskişehir halkı da Büyükerşen'i dört dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanı seçiyor.



FOTO ŞAKA


Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: Eskişehirlileri anlamıyorum Cumhurbaşkanım. Demiryolunu yer altına indirdik. Yeni stadyum yaptık. Bunlara rağmen referandumda yine 'Hayır' oyu fazla çıkacak gibi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Nabi Bey, 'Hayır oyu' fazla çıkarsa, Eskişehir'i anlamayanları gönderip, anlayacak kişileri milletvekili ve bakan yaparım.