Vali Aksoy Eskişehir 3’üncü Kitap Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi Vali Aksoy Eskişehir 3’üncü Kitap Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce ES TV ve Kanal 26’nın ortak canlı yayınına katıldı. Kurt, Ataç ve Ünlüce, Gazeteciler Tarkan Demir, Murat Taşkın ve Muharrem Esen’in sorularını yanıtlıyor.

VATANDAŞIMIZA GÜVEN VERDİK

Ülkenin içinde bulunduğu koşullarda belediyecilik yapmanın kolay olmadığını ifade eden Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Çünkü Cumhurbaşkanı çıkıyor oy vermeyene doğal gaz yok diyor. Merkezi hükümetle yerel hükümet bir olmazsa o il bir şetden nasiplenemez diyorlar. Bunları bir tehdit unsuru olarak kullanıyorlar. Bunlar hoş değil. Biz yaklaşık 24 yıldır iktidardayız. AKP hükümeti de Türkiye’de 22 yıldır iktidarda. Onların ve bizim yaptıklarımızı düşünürseniz açık ve net bir yanıttır. AKP’li belediyelerin vatandaşları Eskişehir’i ziyarete geliyor. Her şeye rağmen vatandaşlar bundan sonra neler olacak diye düşünüyor olabilir. Biz bu güveni verdiğimize göre bundan sonraki 5 yılda yine vereceğiz" dedi.

ESKİŞEHİR SEÇMENİ TOZ YUTMAZ

Başkan Ataç, "Eskişehir halkı çok deneyimli seçmendir. Kolay kolay toz yutmaz. Bizim aramıza yabancı birini sokmaz. Kararını vermiş Eskişehir çok net. Biz sahadayız, binlerce insanla tokalaşıyoruz. Bizim ziyaretlerimiz samimi. Onların bu özgüveni zaten bizi çok rahatlatıyor. Bugüne kadar yapmadığımız bir şeyle bizi yorumlayamazlar, mahçup olurlar. Biz yarışı kendi aramızda yapıyoruz. Ben rakip falan tanımıyorum. Onun için de merak etme bizler varız diyoruz. Onlar ülkeyi ne hale getirdi, biz Eskişehir’i ne hale getirdik. Bizim çabamız Eskişehir’i yükseltti. Eskiden biz Bursa’ya giderdik, şimdi Bursalılar buraya geliyor" diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ