Eskişehir Fuar Kongre Merkezi imza ve tanıtım töreni ETO Meclis Salonunda gerçekleşti. Törene ETO Başkanı Metin Güler ve ihaleyi kazanan Ilgazlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ilgaz'ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ve çok sayıda sektör temsilcisi ve işadamı katıldı.

Törende konuşan ETO Başkanı Metin Güler, 'Eskişehir 800 bini aşan nüfusu, 2,3 milyar dolara ulaşan ihracatı, ileri teknoloji sanayisi ile yüzünü geleceğe çevirmiş bir şehir. Eskişehir'in bu vizyonuna yakışan projeler gerçekleştirmek hepimiz için önemli bir sorumluluktur. Biz de ETO olarak bu sorumluğu yerine getirme gayretindeyiz. Eskişehir'in geleceğine damgasını vuracak olan bu projeyi geçirecek olmanın mutluluğu içindeyiz' dedi.

ESKİŞEHİR'İN PROJESİ

'Bu proje Eskişehir'in projesidir' diyen Güler şunları söyledi: 'Bu proje sadece Odamızın projesi değil; Eskişehir'in projesidir! Bu projeye Büyükşehir Belediyemiz, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerimiz, Anadolu ve Eskişehir Osmangazi Üniversitelerimiz ile Sanayi Odamız ve Ticaret Borsamız; iştirakçi olarak imza attılar. Ve bütün bu süreçleri geride bırakıp, ihaleyi tamamladık. Bugün ise Eskişehir'in projesi olan Fuar ve Kongre Merkezi yapım işi ihalesini, Eskişehirli bir firmaya teslim etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Ve değerli dostlar; şunun altını ıslarla çizmek istiyorum: Eskişehir Fuar Kongre Merkezi, Eskişehir için bir istikbal projesidir! Ve bu istikbali, ne güzel ki; Eskişehirli bir firmamız inşa edecektir. Proje kapsamında Kongre Merkezimizde bin kişilik büyük bir salon ve 25 kişiden 250 kişiye kadar hizmet verecek 5 farklı salon yer alacak. Projede aynı zamanda sosyal donatılar ve açık ve kapalı otoparklar olacak. Fuar Kongre Merkezi projenin toplam maliyeti ise KDV dahil 53.781.590 lira olacak. İmzalayacağımız sözleşmeyle başlayacak çalışmaların, 16 ay gibi bir zaman diliminde tamamlanmasını planlıyoruz.'

YENİ HİZMET BİNASI

'Eskişehir Ticaret Odamız her geçen gün daha da büyüyor. Odamızın üye sayısı her yıl yaklaşık % 20 oranında artıyor. Dolayısıyla üyelerimizin daha iyi koşullarda ve en iyi şekilde hizmet alması gerekiyor. ETO olarak geleceğe yönelik plan yapmak, günü kurtarmak yerine istikbali tasarlamak zorundayız.İşte tüm bu nedenlerle odamızın yeni hizmet binası da bu alanda yükselecek.Yeni hizmet binamız odamızın gelecekteki 50 yıllık ihtiyacına cevap verecek.Toplam 14 bin metrekarelik alana sahip yeni hizmet binamızın maliyeti KDV dahil 24.276.942 Lira olacak.'

EN BÜYÜK PROJE

Oda tarihin en büyük projesine imza attıklarını aktaran Güler, 'ETO olarak Eskişehir'in geleceğine katkı sağlamayı bir görev biliyoruz. Eskişehir Fuar Kongre Merkezi de bu misyon doğrultusunda hazırlanmış bir projedir. Aynı zamanda Eskişehir'de ölçeği ile ticaret ve sanayisi için yapılacak en büyük altyapı yatırımlarından biridir. Odamız tarihinin ise en büyük projesidir. Çok şükür ki böyle bir projeyi gerçekleştirmek bizlere nasip olacak. Bu sayede Eskişehir'in hep önem verdiğimiz ve ısrarla vurguladığımız sektörlerine önemli katkılar sağlanacak. Başta havacılık, raylı sistemler ve seramik üzere beyaz eşya, tekstil, gıda gibi birçok sektörümüze değer katılacak. Bütün bunlara ek olarak hep dile getirdiğimiz Eskişehir'in turizmine de ivme kazandırılacak' şeklinde konuştu.

KAZANAN ESKİŞEHİR OLACAK

'Proje sayesinde Eskişehir, aynı anda farklı farklı salonlarda yaklaşık 1500 kişiye hizmet edecek bir Kongre Merkezine de kavuşacak. Sadece yılın belli dönemlerinde değil 365 gün yaşayan, Eskişehir'in turizm hedeflerine katkı sağlayan bir Kongre Merkezi olacak. Bu sayede otelcisinden restoranına, taksicisinden hediyelik eşya satan dükkanına kadar bir çok tüccarımız ve esnafımız daha çok kazanacak. Hizmet sektörü başta olmak üzere birçok sektörde katma değer yaratılacak. Yapılacak fuarlarla ve kongrelerle Eskişehir ekonomisine 200 milyon dolarlık gelir sağlanacak. Kazanan Eskişehir ve Eskişehirliler olacak.' (HM)

Editör: TE Bilisim