TFF 3. Lig 1. Grupta mücadele eden Eskişehirspor Kulubü yönetimi, transfer tahtasını açtıktan sonra 17 futbolcu transfer etti. Transfer edilen futbolcuları henüz izleme fırsatımız olmadı. Ankara'da oynanan Hacettepe 1945 Spor karşılaşmasında lisansları yetişen futbolculardan bazıları forma giyme şansı buldu. Ancak ayağının tozuyla bir gün antremana çıktıktan sonra kadroya giren yeni transferlerin mevcut kadro ile pek uyum sağladıklarını söyleyemeyiz...
Yaşanan büyük deprem felaketinden sonra TFF'nin lig maçlarını 3 Mart'a kadar ertelemesi Siyah-Kırmızılı Kulüp adına hem eski-yeni futbolcuların hem de yeni Teknik Direktör Özcan Kızıltan'ın birbirleriyle kaynaşmalarıiçinbüyük fırsat oldu.
'KIZILTANÜÇ HAZIRLIK MAÇINDA TÜM
FUTBOLCULARI SAHADA GÖRDÜ'
Eskişehirspor Kulubü Başkanı Erkan Koca ile yönetim kurulu üyeleri kulüp tesislerinde spor muhabirleriyle bir araya geldi...
ButoplantıdaSiyah-Kırmızılı takımın Başkanı Erkan Koca ile ayaküstü kısa sohbet ettik.
Yeni transfer edilen futbolcuların performansını ve eskilerle ile uyum sağlanıp sağlanmadığını, Teknik Direktör Özcan Kızıltan ile kamp döneminden sonra takımın performansınınasıl bulduğunu sordum.
'ÖZCAN HOCA BİR-İKİ HAFTA SÜRE İSTEDİ'
'Kamptan önce bir hafta Eskişehir'de eski ve yeni futbolcular Özcan Hoca ile birlikte Eskişehir'de çalıştılar. Ardından kampa gidildi. Kamp süresi içerisinde üç hazırlık maçı oynandı. Hocamız bu maçlarda tüm futbolculara şans verdi. Onları gözlemledi. Notlar aldı. İki-üç dönemdir forma giyen futbolcularla farfklı farklı kulüplerden gelen bir birini tanımayan futbolcular kısa sürede kaynaştılar. Bu bizim için önemliydi. Yeni hocamız da bu süre içerisinde futbolcuların performanslarını yakından gördü.
'MELİH İLE GÖRÜŞÜYORUZ'
Transfer tahtamız eski futbolcumuzun Melih Ağa bir dosyadaki imzasını geri çekmesiyle yeniden kapandı. Kendisiyle görüşmelerimiz sürüyor. Aramızdaki sorunu çözersek hocamız iki bir orta saha ve forvete iki takviye istedi. Alınacak futbolcularda belli. Transfer tahtasını yeniden açabilirsek iki futbolcuyu da alıp transferi kapatmak istiyoruz.
'HEDEF BU SEZON LİGDE KALMAK'
Öncelikli hedefimiz bu sene ligde kalmak ve yazın çok çalışarak, bu sene kurduğumuz kadroyu elimizde tutarak iddialı bir şekilde lige başlamak istiyoruz. Önümüzde final niteliğinde 13 tane maç var. Hedefimiz bu maçları kazanmak. Yeni sezona iddialı bir başlangıç yaparak üst sıralara oynayan takım oluşturmak. Transfer ettiğimiz futbolcularla 1,5 sezonluk anlaşma yaptık.
'Eskişehirspor'un büyüklüğünü, Futbol
Federasyonu'na gittiğimde gördüm'
Ben Eskişehirspor'un büyüklüğünü, Türkiye Futbol Federasyonu'na gittiğimde gördüm. Federasyonda bizlere gösterilen ilgi ve bize sunulan şeyler Eskişehirspor'un büyüklüğünün göstergesidir. Taraftarlarımızın ve Eskişehirspor sevdalılarının desteği ile sezon sonunda mutlu sona ulaşacağız. O nedenle biraz daha destek istiyoruz.
'ODUNPAZARI VE TEPEBAŞI BELEDİYELERİ
ELLERİNDEN GELEN DESTEĞİ VERİYORLAR'
Gerek Odunpazarı gerekse Tepebaşı Belediyelerimiz yasalar çerçevesinde ellerinden gelen desteği veriyorlar. A takımın haricindeki diğer takımlarımıza deplasman maçlarına araç desteği sağlıyorlar. Tesislerin bakımı ve temizliği konusunda yardımcı oluyorlar. Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen'i de ziyaret ederek kendisinden taleplerimizi ileteceğiz.
'Eskişehirspor kapanıyor, 'öldük, bittik'
YERİNEbaşarılarla anılmasını istiyoruz'
Eskişehirspor Kulübü Başkanı Erkan Koca'nın şu sözü çok dikkat çekiciydi:
Ben Eskişehirspor'un büyüklüğünü, Türkiye Futbol Federasyonu'na gittiğimde gördüm. Federasyonda bizlere gösterilen ilgi ve bize sunulan şeyler Eskişehirspor'un büyüklüğünün göstergesidir.O yüzden artık 'Eskişehirspor kapanıyor, öldük, bittik' yerine, takımın başarılarla ve şampiyonluklar ile anılmasını istiyoruz. Bu yüzden gece gündüz çalışıyoruz.
Eskişehirspor her ne kadar bugün 3. Ligde mücadele etse de geçmişte süper lig şampiyonluklarını kaçırmış, Anadolu'da devrim yaratan, Avrupa Kupalarında gerek ülkemizi gerekse Eskişehir'i başarıyla temsil etmiş bir kulüp. Bir kez Türkiye ve Cumhurbaşkanlığı, üç defa Başbakanlık, bir Balkan ikinciliği ve bir de Türkiye Spor Yazarları Derneği turnuvasında (TSYD) olmak üzere 7 kupa ile Türkiye'nin en çok kupaya sahip 5. takımı konumunda.
EN BÜYÜK BAŞARISI SEVİLLA'YI ELEMESİ
UEFA Avrupa Kupası'nda 5 Eylül 1970 yılında RamónSanchezPizjuanStadyumu'nda oynanan ilk maç Sevilla'nın 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı. 11 gün sonra Atatürk Stadyumu'nda oynanan rövanş maçı Türk futbolu açısından görkemli bir zafere dönüştü.Hınca hınç dolu tribünlerin önünde başlayan maçta Kaptan Acosta'nın79'ncudakikada bulduğu golle Sevilla, tur için büyük avantajkazanmıştı.
O dakikadan itibaren futbol şansını yanına alan Kırmızı-Şimşekler, 82 ve 87'nci dakikalarda Fethi Heper'den gelen gollerle 2-1 öne geçti. Tur için bir gole daha ihtiyacı olan Es-Es, aradığı golü 90'ıncı dakikada maçın yıldızı Fethi Heper'in ayağından bulduğu 3-1'lik üstünlük sağlayarak Avrupa'nın devini Sevilla'yı kupadan saf dışı bıraktı...
Bu nedenle Başkan Koca'nın da dediği gibi Eskişehirspor büyük kulüp. 'Eskişehirspor kapanıyor, öldük, bittik' yerine eski günlerine dönmesi için sadece taraftarlar değil nüfusu bir milyona dayanan tüm Eskişehirliler Siyah-Kırmızılı Kulübe karınca kararınca destek olmalı. Ancak bu şekilde el birliği içerisinde Eskişehirspor'u yeniden ayağa kaldırıp eski günlerine döndürebiliriz.
* * *