ŞAPKADAN
EKMELEDDİN ÇIKTI
Bu oylamada 'Evet' oyları fazla çıkması halinde Türkiye 3 Kasım 2019'da Cumhurbaşkanlığı görünümlü yeni Başkanını seçecek. Türkiye 12. Cumhurbaşkanını 10 Ağustos 2014'te halkın oyuyla seçti. Cumhurbaşkanı aday belirleme sürecinde herkes CHP ve MHP'nin ortak adayının Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in olmasını bekliyordu. Çünkü Genel Merkez Yönetimi, milletvekillerine, belediye başkanlarına ve il başkanlarına 'Cumhurbaşkanı adayınız kim olsun?' diye sormuştu. Bu anketten ezici bir çoğunlukla Yılmaz Büyükerşen'in ismi çıkmıştı. 15 Haziran 2014'de CHP'nin tüm belediye başkanları Eskişehir'de buluştu. Kılıçdaroğlu'nun Eskişehir'deki toplantıda Büyükerşen'in Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayacağı yüksek sesle dillendirildi. Toplantı yapıldı. Ancak Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adaylarını açıklamadı. Ertesi gün Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli ortak Cumhurbaşkanı adaylarının Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunu kamuoyuna açıkladılar. Yani şapkadan 'Ekmeleddin' çıkardılar.

EN ÇOK ATAÇ
ÇALIŞIR
Türkiye'de herkesin tanıdığı, gittiği her kentte büyük sevgi seline tutulan Büyükerşen yerine adı sanı hiç duyulmayan İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı yapılması sadece CHP tabanında değil, diğer seçmenler tarafından bile şaşkınlıkla karşılandı. 'Ekmek için Ekmeleddin' diye dahice seçilen (!) sloganıyla İhsanoğlu seçim çalışmaları yaptı. CHP'liler içlerine sinmeyerek, İhsanoğlu'na oy verdi. Kılıçdaroğlu bu tercihiyle daha seçim çalışmaları başlamadan Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yaptı. Peki; 15 Haziran 2014 tarihinde Yılmaz Büyükerşen'in Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayamayan Kılıçdaroğlu, 3 Kasım 2019 seçiminde onu aday yapar mı? Kılıçdaroğlu'nun bu saatten sonra Büyükerşen dışında başka bir seçeneği zaten yok. Ama Büyükerşen, Kılıçdaroğlu'nun bu teklifini kabul edip; Erdoğan'ın karşısına çıkar mı? Kesinlikle Büyükerşen aday olmak istemeyecektir. Ancak kendisine aday olması için Türkiye'nin aydın, cumhuriyetçi kesiminden büyük baskı gelecektir. Bundan dolayı 'Evet' çıkmasında en çok üzülen Büyük-erşen olacaktır. Büyükerşen'in Cumhurbaşkanlığı görünümlü Başkanlığa aday olması durumunda O'nun seçilmesi için en çok çalışan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç olacaktır.

NOSTALJİ
ÇİFTELER BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDAN MİLLETVEKİLLİĞİNE

25 yıl önce. Yıl 1992. Çifteler'in CHP'li Belediye Başkanı İsmail Özen (1933 doğumlu), DYP-SHP Koalisyon Hükümeti'nin Başbakan Yardımcısı ve SHP Genel Başkanı merhum Erdal İnönü ile birlikte. İnönü, Çifteler Sakaryabaşı Turistik Otel'in açılışını yapmak üzere ilçeye gelmişti. 1968-1977 arası Çifteler Belediye Başkanı olan İsmail Özen 1977-1980 arası CHP Eskişehir Milletvekili oldu. 1989-1994 yılları arasında SHP'den Çifteler Belediye Başkanlığı yaptı. Bir ilçe belediye başkanlığından milletvekilliğine seçilen Özen siyasetteki başarısıyla öne çıktı. CHP'nin Eskişehir'de yaşayan tarihi olan ve partililerden büyük saygı gören 84 yaşındaki Özen bugün siyasi birikim ve tecrübelerini gençlerle paylaşıyor.

CUMARTESİ HİKAYESİ
BAZI ŞEYLER TELAFİ EDİLEMEZ
Büyük bir hava meydanının bekleme salonunda, genç bir kadın uçağına binmek üzere bekliyordu. Uçağın hareketine saatler olduğu için zaman geçirmek için bir kitap ve bir paket küçük kurabiye satın aldı.

SON KURABİYEYİ
İKİYE BÖLDÜ
Dinlenmek ve kitabını okumak için VIP Salonu'nda bir koltuğa yerleşti.
Kurabiye paketinin durduğu sehpanın yanındaki koltuğa bir adam oturdu; dergisini açıp okumaya başladı. Genç kadın ilk kurabiyesini aldı. Adam da bir tane aldı. Bayan çok rahatsız hissetti kendisini ve: 'Sinir bir şey! Havamda olsaydım bu cüretinden dolayı ona haddini bildirirdim!' diye düşündü. Bayan bir kurabiye alıyor, adam da bir tane alıyordu. Çıldıracak gibiydi bayan ama olay çıkarmak istemiyordu. Nihayet son kurabiye kalınca kadın: 'Bu küstah adam şimdi ne yapacak?' diye düşündü. Adam son kurabiyeyi aldı; onu ikiye böldü ve bir parçayı kadına verdi.

ÖZÜR DİLEME
OLANAĞA KALMADI
Aaaa! Bu kadarı da fazla! Çok öfkelenmişti şimdi! Kadın sinir içinde kitabını ve diğer şeylerini alıp bir fırtına gibi giriş salonuna oradan da uçağın içine yöneldi. Uçaktaki koltuğuna oturdu. Gözlüğünü almak için çantasını açtı. Ne görsün? Kurabiye paketi açılmamış olarak orada duruyordu. Çok utandı. Çok büyük bir yanlış yaptığını anladı. Kurabiyelerinin paketini açmadan çantasına koyduğunu unutmuştu. Adam kendi kurabiyelerini, hiç sinirlenmeden, yüksünmeden kadınla paylaşmıştı, Kadın kurabiyelerinin paylaşıldığını düşünerek çok sinirlenmişti. Ve şimdi bu durumu açıklama şansı yoktu. Özür dileme olanağı da kalmamıştı. Telafi edemeyeceğiniz dört durum vardır. Taş atıldıktan sonra! Söz ağızdan çıktıktan sonra! Fırsat kaçtıktan sonra! Zaman geçtikten sonra!

FOTO ŞAKA

CHP İl Başkanı Sinan Özkar: Hocam, referandum gezilerini birlikte yapalım.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Ne oldu? Kazım Kurt seni Odunpazarı İl Başkanlığından aldı mı?