AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ve beraberindeki heyet Cumhur İttifakı üyelerinden Büyük Birlik Partisi (BBP)'yi ziyaret etti. Ziyarette konuşan BBP İl Başkanı Nurettin Aktepe, 24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi önümüzdeki yerel seçimlerde de Cumhur İttifakı'nın devam etmesini istediklerini söyledi. BBP'ye nezaket ziyaretinde bulunduklarını ve bundan sonraki süreçte genel merkezin alacağı kararlar doğrultusunda şehre katkı sağlayacak çalışmalar yapmaya devam edeceklerinin altını çizen AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, 'Biz umut ediyoruz yine genel merkezlerimizin alacağı kararlar doğrultusunda şehrimize katkı sağlayacak başkanımızın da temennisi doğrultusunda belki bölgesel belki Türkiye'nin tamamında 24 Haziran'da olduğu gibi bundan sonraki süreçte de şehrimize de ülkemize de güç vermeye devam edeceğiz. Bu yerelde bizlerin alacağı karar değil genel merkezlerimizin alacağı bir karar. Genel merkezlerimizin aldığı karar doğrulusunda bulunduğumuz şehirlerde belediyeleri almak için çaba sarf edeceğiz' diye konuştu.
ALGI YÖNETİMİ ŞEHRİN KADERİ DEĞİL
Eskişehir'de bir an önce sosyo ekonomik projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Çalışkan, 'Biz şehre ilişkin proje üretmeye, şehirle birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Çünkü şehrimiz çok daha fazlasını hak ediyor. Bir an önce şehrimize ilişkin sosyo ekonomik projelerin hayata geçirilmesi lazım. Dezavantajlı gruplara ilişkin yeni projelerin üretilmesi lazım. Şehrin artık kendi çemberini kırıp devam etmesi lazım. Bu şehrin artık bu sorunlarla boğuşmaya, kısır bir döngüye ihtiyacı yok. Algı yönetimi bu şehrin kaderi değil. Bu şehri daha büyük projelerle ufkunu açarak yerelde de şahlanışını sağlamak için elimizden geleni yapacağız' şeklinde konuştu.
GERGİNLİK YOK
AK Parti Bayramlaşma töreninde Milletvekili Nabi Avcı ile AK Parti MKYK Üyesi aynı zaman da Milletvekili Harun Karacan arasında gerginlik yaşandığına ilişkin iddialara yanıt veren AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, 'Böyle bir durum söz konusu değil. Harun Bey muhtemelen kendi işlerinden kaynaklı partimizin programına biraz gecikerek geldi. Geldiği gibi de kendisine söz verildi. Nabi beyin de canlı bir televizyon programı vardı. Programa katılmak için erken ayrıldı. Bunlar partimizi yıpratmaya yönelik bir algı. Bizim partimiz geleneklerine bağlı, parti disiplinine önem veren bir partidir… Bizim partimizde böyle bir sorun yok. . Bunlar gündem oluşturmaya yönelik söylemler. Bu sadece şehre ilişkin gündem oluşturmaya yönelik çaba. Şehrin bunlarla kaybedecek zamanı yok' ifadelerini kullandı.
KALICI ESER YAPMADILAR
Şehrin ciddi sorunları olduğunu kısır ve soyut tartışmalara girilmesine lüzum olmadığını aktaran Çalışkan, 'Bu şehrin kabuğunu kırması lazım. bu şehrin gelişmesi, genişlemesi, imar sorunun çözülmesi lazım. Şehrin tek merkezden trafiğinin kalkması lazım. Bu kadar büyük sorunlar varken şehrin ufak tefek şeylerle zaman kaybetmesi doğru değil. Kalıcı eserler konusunda belediyelerimizin daha dikkatli davranması gerektiği açıktır. Bakın son 5 yılda kalıcı eserlerle ilgili çıksınlar anlatsınlar.. İki alt belediyenin 150 milyon lira gerçekleşen bütçesi var. Büyükşehir'in 500-600 trilyonluk bütçesi var. Kalıcı eser yapılması gerekiyor. Bu, bu şehrin hak ettiği bir şeydir' dedi.
KARAR MERCİİ MKYK
MHP İl Başkanı İsmail Candemir'in yerel seçimlerde herhangi bir ittifakın söz konusu olmayacağına yönelik söylemlerini de değerlendiren Çalışkan, 'MHP'nin bu açıklaması MHP'ye sorulması gereken bir açıklama. Genel merkezlerimizin alacağı kararlara MHP'nin, BBP'nin de benzer taraflarının da saygıyla yaklaşıp sonuç alacaklarını düşünüyorum. Ama bugünden ortaklık var ya da yoka ilişkin bizim ağzımızdan bir açıklama yapılması doğru değil. Bunun karar mercii her partinin MKYK ve yetkili organlarıdır. Biz Cumhur İttifakı'na sahip çıktığımız gibi eğer genel merkezlerimiz ittifak kararı alırlarsa biz sonuna kadar buna sahip çıkarız. Bizim ziyaretimiz bugün algılanması gereken kısmı nezaket ziyareti olmasıdır. Sonraki süreci hep beraber göreceğiz' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim