CHP'de mevcut yönetimlerin görevden alınacağı yüksek sesle seslendiriliyor.

ATAÇ YANLIŞ BULUYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP'nin çiçeği burnunda milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel'in bu görevden almalar konusunda hemfikir oldukları iddia ediliyor. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ta mevcut yönetimlerin görevden alınmasına destek vermiyor. Bunun yanlış olacağını savunuyor. CHP'de kongre takvimi belli oldu. Ağustos ayından itibaren bu süreç işletilecek. Peki kongre takvimi belli iken neden CHP Eskişehir örgütleri görevden alınmaya çalışılıyor.
EN ÇOK KURT İSTİYOR
Koalisyon konusunda bir uzlaşma olmaması halinde Kasım ayı başında olası bir erken seçim yapılacak. Bu seçim nedeniyle kongreler askıya alınacak. Bu seçime mevcut yönetimlerle girilmek zorunda kalınacak. Özellikle Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, koalisyonun kurulmayacağına ve erken seçimin yapılacağına inanıyor. Ve bu örgütlerle erken seçimde başarılı olunamayacağını savunuyor. Bu konuda Büyükerşen ve Eskişehir milletvekillerini de ikna etmiş gözüküyor.

SEÇİMLE GELENİ ALDIRMAK
DEMOKRASİYE AYKIRIDIR
Mevcut İl Yönetimi atamayla geldi. Onların alınması fazla bir tepki toplamaz. Atamayla gelen, yine başka bir atamayla gider. Yani seçimle İl Başkanı olmayan Ersen Yeniceli bu karara saygı duyması gerekir. Ancak Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe yönetimleri seçimle işbaşına geldiler. Bu yönetimlerin görevden alınması parti içerisinde tepki toplar. Seçimle gelmiş yönetimleri görevden aldırmak, demokrasiye aykırıdır. Odunpazarı ve Tepebaşı örgütlerini görevden aldıranlar, ilk yapılacak kongrelerde bunun acı faturasıyla karşılaşabilir. Parti içinde kongre kazanama rekorlarının sayısını daha da arttırabilirler.

OLUMSUZ YANSIYABİLİR
Bu görevden almalar, erken seçime olumsuz yansıyabilir. CHP'nin Eskişehir'deki üç milletvekili sayısı ikiye düşebilir. Eskişehir'de AKP'nin birinci parti olmasına neden olabilir. Böyle bir durumda, mevcut yönetimleri davul zurnayla görevden aldıranlar partiliye hesap vermek zorunda kalır. Bu başarısızlığın faturasını asla başka birilerine yükleyemezler. Bugün CHP içinde rüzgar ekenler yarın fırtına biçtiklerinde kimseye kızmasın…

***********************************

ZORUNLU ROTASYONA ERKEN SEÇİM AYARI


Milli Eğitim Bakanlığı, 'Öğretmen Rotasyon Süresinde' değişikliğe gitti. Nisan ayında 12 yıla düşürülen 'Rotasyon Süresi' tepkiler nedeniyle 15 yıla çıkarıldı.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR
Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin rotasyonuna ilişkin 2014-2015 öğretim yılı için daha önce 12 yıl olarak belirlenen aynı eğitim kurumunda çalışma süresini 15 yıla çıkardı. Bu yıl 15 yılını dolduran öğretmenlere uygulanacak rotasyon, 2015-2016 öğretim yılında 14 yıl, 2016-2017 öğretim yılında 13 yıl görev yapan öğretmenler için uygulanacak. 2014-2015 öğretim yılında aynı eğitim kurumunda 15 yıl ve üzeri görev yapan yaklaşık 13 bin öğretmene uygulanacak rotasyon için başvurular bu ay içinde alınacak.

40 BİNDEN 13 BİNE DÜŞTÜ
Eylül ayı itibariyle aynı okulda 12 yılını dolduran 40 bin öğretmen rotasyona girecek ve başka bir okula gönderilecekti. Bakanlığın yaptığı değişiklikle 27 bin öğretmen bu yıl zorunlu rotasyondan kurtuldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu değişikliği, olası bir erken seçimden dolayı yaptığı iddia ediliyor. Eğitim çalışanları, bu değişikliği 'AKP'nin seçim yatırımı olarak' yorumluyor…

-------------------------------------------------------

'SÖKÜK KİŞİLİK İSE, DİKİŞ TUTMUYOR'

Eskişehirspor Menajeri Özgür Tulun'un önceki gece kendi sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşımlar dikkat çekti. Tulun ilk önce, 'Rabbim bizi kıymet bilen insanlarla karşılaştırsın' paylaşımında bulundu. Daha sonra ki paylaşımında 'Gecenin son sözü.... Sözü anlayanlara gelsin....' diyerek, merhum Tuncel Kurtiz'in 'Çok uğraştım insanların söküklerini dikmek için, ama beceremedim. Anladım ki; sökük kişilik ise, dikiş tutmuyor' sözlerini yayınladı. Tulun'un, Eskişehirspor Yönetiminin, maaşında ve alacağı primlerde indirime gitmesini istemesi nedeniyle bu paylaşımlarda bulunduğu iddia ediliyor. Tulun'un sökükleri dikmek için çok uğraştığı kişiler kim? Bu paylaşımlarıyla kimlere mesaj verdi?

-----------------------------------------------

TATARLAR DİKKAT EDİN

Doğu Türkistan'da yaşayan Uygurlara Çin Devleti'nin uyguladığı işkence ve şiddet iddialarını protesto etmek için yapılan yürüyüş sonrası bir grup, İstanbul Topkapı Sarayı'nın önündeki Koreli turist kafilesini Çinli zannederek saldırdı. Daha öncede bir Uygur Türküne Çinli zannedildiği için saldırıda bulunmuştu. Ben çekik gözlü Tatarları uyarıyorum. Aman bu tür eylemlerin yapıldığı yerden uzak durun. Yoksa 'Çinli' diye öfkeli kalabalığın kurbanı falan olursunuz. Aman Tatarlar dikkat…!

foto şaka

AKP Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar: Sayın Bakanım, size o kadar yıl danışmanlık yaptım. Erken seçimde artık Salih Koca'nın yerine beni 2. Sıra milletvekili adayı yaparsınız değil mi?
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: Ertuğrulcuğum, 7 Haziran'da Eskişehir'de yaşanan hüsrandan sonra aday listesini hiç bana yaptırırlar mı? Sen Başbakan'ın danışmanı Emine Nur Hanımdan yardım istesen daha iyi olur.