AKP'nin 12 Haziran 2011 Genel ve 30 Mart 2014 Yerel seçimlerinde Eskişehir'e en büyük vaadi üçüncü üniversiteyi kurmaktı.

'ESKİŞEHİR'E KAZANDIRACAĞIZ'
Tarih 28 Mayıs 2011. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir mitinginde yaptığı konuşmada, 'Değerli kardeşlerim, sinema televizyon sektörü, sinema televizyon sektörü gibi katma değeri yüksek yatırımların önünü açıyoruz. İşte o yüzden gençlerimizin daha nitelikli yetişmesini sağlamak için, bu ileri teknoloji alanlarında istihdam edilebilmeleri için, meslek liselerine, meslek yüksekokullarına büyük önem veriyoruz. Yine bu çerçevede önümüzdeki dönemde Eskişehir'imize üçüncü üniversiteyi, Yüksek Teknoloji Üniversitesini kazandıracağız' demişti.

2014-2015 ÖĞRETİM
YILINDA BAŞLAYACAKTI
7 Mart 2014 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde 7 Mart'ta Odunpazarı Meydanında yapılan mitingte, 2014-2015 öğretim yılında Eskişehir'de üçüncü devlet üniversitesi olarak Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesi kurulacağını belirtti. Üniversite kuruluş yasasının 30 Mart 2014 seçimlerinin hemen sonrasında TBMM'den geçirileceğini söyledi. Erdoğan, 'Eskişehir'e İleri Teknoloji Üniversitesi kuruyoruz. Milli Eğitim Bakanımız bu konuyu takip ediyor. Kuruluş çalışmalarını başlatacağız' demişti.

'TBMM'YE SUNACAĞIZ'
Bakan Avcı, 30 Mart 2014 yerel seçimi öncesinde 7 Mart'ta Eskişehir'de yaptığı açıklamada da 'Sizlere, 30 Mart´tan sonra TBMM´ye sunacağımız kanun tasarısıyla, Eskişehir´de Yüksek Teknoloji Üniversitesi'nin de kurulacağının müjdesini vermek istiyorum' demişti.

'GEREKLİ İMZALAR ATILDI'
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da, 21 Mart 2014'te, 'Eskişehir'e üçüncü üniversite kurulacak. Yüksek Teknoloji Üniversitesi için gerekli imzalar atıldı' demişti.

'ESKİŞEHİR'E ÖZEL YASA'
30 Eylül 2014 Milletvekili Salih Koca partide düzenlediği Halk Günü Toplantısında yaptığı konuşmada, 'Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir şehre özel olarak hazırlanan yasa tasarısı en çok Eskişehir ile ilgili oldu. Bunlardan birisi de üçüncü üniversite olacak. Eskişehir'e özel olarak hazırlanan yasa tasarısı meclis genel kuruluna sunulacak. Kabul edildiğinde ise Eskişehir üçüncü üniversitesine kavuşmuş olacak' dedi.

HANİ
VERDİĞİNİZ SÖZLER?
7 Haziran seçimlerine sayılı günler kaldı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Eskişehir Milletvekili Salih Koca'ya soruyorum.
-Bu üçüncü üniversite, Yüksek Teknoloji Üniversitesi ne oldu?
- Hani 2014-2015 Eğitim yılında açılacaktı?
-Hani Eskişehir'e üçüncü üniversiteyi kurmak için hazırlanan yasa tasarısı mecliste kabul edilecekti?
-Başbakan Ahmet Davutoğlu seçimde yine üçüncü üniversite vaadinde mi bulunacak?

Sevilen sanatçı Nilüfer'in 'Böyle Ayrılık Olmaz' şarkısının sözlerindeki gibi onlara soruyorum. Hani verdiğiniz sözler, hani Yüksek teknoloji Üniversiteniz nerede?

**

nostalji

DEMİREL'İN RİCASIYLA
MİLLETVEKİLİ OLDU

17 yıl önce. 14 Eylül 1998. Hayırsever Avukat Mail Büyükerman'ın Batıkent Mahallesi'nde yaptırdığı Mail Büyükerman İlkokulu açılışı yapılıyor. (Bugün bu bina, ortaokul olarak hizmet veriyor)

DSP'DEN SEÇİLDİ
Okulu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Mail Büyükerman ile birlikte açıyor. Tarihi Fotoğrafta, dönemin Eskişehir Valisi Ali Fuat Güven, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Soydaş, Tepebaşı Belediye Başkanı Ömer Eker'de yer alıyor. DSP Genel Başkanı merhum Bülent Ecevit, 18 Nisan 1999 seçimlerinde Süleyman Demirel'in ricasıyla Mail Büyükerman'ı Eskişehir 3. Sıra Milletvekili adayı yaptı. O seçimde DSP 3 milletvekili çıkardı. Büyükerman, Mahmut Erdir ve Necati Albay ile birlikte Eskişehir'den TBMM'ye gitti.

SADECE ÜÇ OY ALDI
Clark Gable bakışları, Atatürk sesini taklit etmesi ve ilginç konuşmalarıyla Meclisin renkli isimlerinden birisi oldu. O kürsüye çıktığında Milletvekilleri Büyükerman'ın konuşmasını dinleyip, gülmek için salona koşuyordu. Milletvekili iken Merhum Savaş Ay'ın 'Hangi takımı tutuyorsunuz?' sorusuna 'Ben yalnız kendi takımımı tutarım' diye yanıt veren Büyükerman, Hülya Avşar Şov'a da konuk olmuştu. Büyükerman'ın, 'Hülya Avşar'ın bacakları çarpık. Kendisiyle öpüştük ama yayınlamadı. Kocası herhalde çok kıskanç' sözleri magazin basınında geniş yer tutmuştu. 16 Nisan 2000'de Başbakan Bülent Ecevit'in onayını almadan Cumhurbaşkanlığına aday oldu. Ecevit'in tepki göstermesi üzerine DSP'den istifa etti. 27 Nisan 2000'de yapılan ilk tur oylamada en fazla alkışı alan isimdi. Ancak sadece üç oy alabildi. Ahmet Necdet Sezer üçüncü tur oylamada 330 oy alarak Cumhurbaşkanı seçildi.

*

Cumartesi
Hikayeleri

ÇOCUKLARINIZI KOLUNDAN TUTMAYIN, YOLDA TUTUN

Bir gün bir çiftçiyle oğlu çiftlikte günlük işlerini yaparken sahipsiz bir at çıkagelmiş. Adam atın üstünde herhangi bir damga görememiş. Atı önlerine katmışlar. Onlar da kendi atlarıyla atı takip etmeye başlamışlar.

KARNI
DOYUNCA
At çiftlik çıkışında bir yola sapmış ve bir süre gitmiş. Sonra yandaki gölü görmüş ve su içmek için yoldan çıkmış. Su içmeyi bitirince çiftçi onu tekrar yola çıkarmış. Bir süre daha gittikten sonra bu sefer atın karnı acıkmış ve çimenlik bir yere girmiş. Karnı doyunca çiftçi onu tekrar yola çıkarmış.
Bu şekilde at birkaç kez daha yoldan çıkmış. Her seferinde çiftçi onu yola çıkarmış. Sonunda akşamüstü bir çiftliğe gelmişler.

KENDİSİ BULDU
Çiftliğin sahibi yanlarına gelmiş ve şaşkınlıkla şöyle demiş: 'Bu benim atım. İnanamıyorum. Peki, bu atın bana ait olduğunu nasıl anladınız?' Atı getiren çiftçi, atın sahibine şöyle demiş: 'Ben bulmadım. At kendisi buldu. Benim tek yaptığım onu yolunda tutmaktı.'

ONLARIN
YERİNE
KARAR VERME
Çocuklarımızın veya birlikte çalıştığımız insanların hedeflerine ulaşmalarını önleyen en büyük engel, sürekli bizim onlara karışmamız ve onların yerine kararlar vermemizdir. Yapmamız gereken onlara güvenmek, sorumluluk üstlenmelerini sağlamak ve doğru yolu göstermektir. Bundan sonrası tamamen onların sorumluluğunda olmalıdır. Çocuklarınızı kolundan tutmayın, yolda tutun.

foto şaka

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Nabi Bey, Başbakana söyle Eskişehir mitinginde üçüncü üniversiteyi kuracağını vaat etsin.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: Cumhurbaşkanım iki seçimdir bunu vaat ediyoruz. Bari bu sefer mini bir maketini yapıp, halka gösterelim.
AKP Eskişehir Milletvekili Salih Koca: İnşallah bu maket Kent Meydanı maketine benzemez.