oğun katılımın olduğu programa, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türk Harb-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı İzzet Çetin, Eskişehir Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı çalışanları ve aileleri katıldı.

Anadolu Üniversitesi play-off’da mücadele edecek Anadolu Üniversitesi play-off’da mücadele edecek

"RAMAZANIMIZ HAYIRLI OLSUN"

Türk Harb-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak, yaptığı konuşmada, sendika üyelerinin sorunlarına dikkat çekti. Atak, "Bugün bize bu yemek organizasyonunu taahhüt ederek iftar soframızı paylaşan ve bizi dinleme nezaketi gösteren başta Ayşe Hanım ve Kazım Başkan'a teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Kendileri bizi bugün burada ağırlıyorlar. Biz de zaten bu vesileyle sorunlarımızı dile getirme, kendimizi ifade etme ve mektuplarımızı ve dosyalarımızı sunma fırsatı bulduk. Kendileri bizi şubemizde de ziyaret ederek o nezaketi gösterdiler. Sağ olsunlar, bizi bir kez daha dinlediler. Bugün burada da bizleri dinliyorlar. Kendilerine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Ramazanımız hayırlı olsun, oruç tutan bütün arkadaşlarımızın orucunu Allah kabul etsin" şeklinde konuştu.

 HAVA İKMALCİLERİN PAYI BÜYÜK

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, hava ikmalcilerin önemini vurgulayarak "Bugün burada hava ikmalcilerin emeğini ve katkısını anmak için bir araya geldik. Türkiye'nin güçlü bir hava kuvvetlerine sahip olması, hava ikmalcilerin özverili çalışmalarıyla mümkün oluyor. Uçaklarımızın gökyüzüne yükselmesini ve görevlerini başarıyla tamamlamasını sağlayan sizlersiniz. Bu vesileyle tüm hava ikmalcilerimize minnetlerimi sunuyorum.
Eskişehir'in seçilmiş tüm milletvekilleri olarak, hava ikmalcilerin haklı taleplerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ankara'da da sesinizi ve taleplerinizi dile getirmeye devam edeceğiz"
İfadelerini kullandı.

YILLARDIR BİRLİKTE MÜCADELE EDİYORUZ

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise ,"Harb-İş sendikası ve üyeleriyle yıllardır birlikte mücadele ediyoruz. Hava ikmal işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Hava ikmal işçileri, Eskişehir işçi sınıfının öncüsüdür. Uçakların havalanmasını ve görevlerini başarıyla tamamlamasını sağlayan sizlersiniz. Bu nedenle, emeğiniz ve katkınız asla göz ardı edilemez. 2024'ü emekliler yılı ilan ettiler. Fakat emeklilerin alım gücü her geçen gün azalıyor. Hava ikmalde çalışan arkadaşlarımızın ücretleri de asgari ücretin biraz üzerinde. Bu kabul edilemez bir durumdur. Tank Palet fabrikasını 50 milyon dolara satarak, uzaya 55 milyon dolara adam göndermenin bir anlamı yok. Bu kaynaklar, emeklilerin ve işçilerin refahı için kullanılabilirdi. Türkiye'nin tam bağımsız bir ülke olabilmesi için savunma sanayinin güçlü olması gerekiyor. Hava ikmal işçileri, en yüksek teknolojiyi kullanan ve en yüksek teknolojiyi bilen insanlardır. Eskişehir'de en iyi belediyeciliği yapmak için çalışacağız. Bizi destekleyeceğinize inanıyorum" diye konuştu.

HAKLI MÜCADELENİN YANINDA OLACAĞIM 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ayşe Ünlüce ise "Bu güzel sofrada, bu mübarek Ramazan gününde sizlerle birlikte olmak çok güzel. Her zaman hak mücadelesi verenlerin, haksızlığa uğrayanların yanında olduk. Ben de şehrin bir ablası olarak her zaman sizlerin haklı mücadelesinin yanında olacağım" dedi.

Muhabir: Emrah Köse