AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, yaklaşan yerel seçimlerle ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 100 Günlük Eylem Planı'nda yer alan Millet Bahçesi ve termik santralle ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni yönetimin belirlenmesi ile çalışmalara hız verdiklerini belirten Çalışkan, 'Önümüzdeki süreç hem seçime yakın sürecin zaman olarak daralması hem de bizim daha hazır şekilde gitmemiz için hızlı hareket etmemiz gereken bir süreç. Biz yerel seçimlerde özellikle yürütme kısmında yerel idareciler, yerel yönetimde tecrübeli arkadaşlarımızla birlikte en kısa süre içerisinde detaylı ve projeye dönük çalışmalar yürüteceğiz. Bundan sonra AK Parti belediyeciliği için yapılacak projelerle hemşerilerimizin karşısında olacağız. Adaylarımız da keza her biri liyakat sahibi, her an göreve hazır ve bizimle birlikte partimize ve şehrimize güç katacak adaylarımız olacak. Biz bu adayları şehrimizle tanıştıracağız. Hızlı bir başlangıç yaptık, bu hızımızı kesmeden devam edeceğiz. Yerel idarelerin hepsini alıp şehrimizi inşallah zorluklarıyla yürüyen kısımdan çıkartacağız. Hizmeti hızlı, ulaşılabilir, etkin, hemşerilerimizin hepsine dokunabilir şekilde hareket edeceğiz. Hem adaylarımız hem projelerimizle biz hizmete hazır olduğumuzu anlatarak hemşerilerimizden oy isteyeceğiz. Hepsinin gönüllerine girip başarıyla çıkacağız' dedi.
ÜRETME AŞKIYLA DOLU
AK Parti Milletvekili Nabi Avcı'nın belediye başkan adaylarıyla ilgili yaptığı genç adaylarımız olacak şeklindeki mesajını değerlendiren Çalışkan, 'Bizim parti disiplinimiz ve geleneğimiz var. Bu çerçevede hizmet üretmek için talipli olan tüm hemşerilerimizi biz AK Parti'den aday olmaya davet ediyoruz. Yetkinliği olan, çalışma azmi, gücü, iradesi ve hizmet üretme aşkıyla dolu arkadaşlarımızla çalışacağız. Bunların genç olması bizi iki anlamda her yere ulaşmasına ilişkin sonuç doğuracaktır. Oturduğu yerden şehri idare eden değil, sokak sokak bizim şu andaki yapımız da buna müsait. Tüm ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız sokak sokak kapı kapı merkezde yerel idareler bizde olmadığı halde her gönle her kapıya girmeye çalışıyoruz. O nedenle fiziki olarak yorulmayan mücadele ederek hedefleri olan dinamik başkanlarla hareket edeceğiz. Tabi bu gençlikten bahsettiğimiz 40-45-50 yaş da mevcut başkanlarımızın karşısında genç yaşlardır. Burada bahsedilen şey dinamik, fiziken yeterli her kapıyı çalacak, her kapıyı çalacak başkanlarımız demektir. Sayın bakanımızın kast ettiğinin de bu olduğunu düşünüyorum' diye konuştu.
14-0 MÜMKÜN DE 15-0 MI DEĞİL
Genel seçimler sonrası AK Parti Milletvekillerinin yaptığı 15-0 alacağız söylemlerine tepki gösteren muhalefete de yanıt veren Çalışkan, 'Biz daha önce büyükşehir hariç 14 tane belediyemizin belediye başkanlığını yürüttük. Bugün 14-1 mümkün de 15-0 mı mümkün değil? Yani biz bunun gayreti içerisinde olacağız. Bu azimle bu şevkle çalışacağız. Bunu kişisel bir hırs olarak değerlendirmemek lazım. Bu Eskişehirli hemşerilerimize hizmet üretme aşkıdır. Onların hizmetleri ayağına ulaştırma, sosyal olarak yükseltme, ekonomik olarak rahatlatma çabalarıdır. Şehrimizin buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Belediyenin kapıları partimizde olduğu gibi herkese açık olacak. Herkesle kucaklaşan, herkesi dinleyen her sorunu çözen bir anlayış içerisine gireceğiz' ifadelerini kullandı.
MİLLETE FAYDALI HİZMETLER
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 100 Günlük Eylem Planı içerisinde Eskişehir'e yapılacak Millet Bahçesi ve termik santral projesini değerlendiren Çalışkan, 'Biz halkımıza layık, halkımıza yaraşır, onların iyiliğine olan her şeyi yaparız. Her iki proje için de geçerli. Halkımızın iyiliği güzelliği sağlığı hedefi sosyal duruşu neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın projelerine ilişkin özellikle termik santral kısmında teknik araştırma, teknik anlatımlar, ÇED raporu, ÇED raporuna ilişkin eleştiriler bizim gördüğümüz konular. Keza Millet Bahçesi bizim övünerek yapabileceğimiz şehrin merkezinde çok büyük bir alanı kapsayan yıkımları devam eden hizmete girecek halkımızın beklediği çok güzel bir alan olacak' dedi. Termik santrale gösterilen tepkilere karşı sürecin nasıl ilerleyeceği yönündeki soruyu yanıtlayan Çalışkan, 'Bu süreci hep beraber göreceğiz. Birkaç defa erteleme olmuştu. Ağustos ayında yine benzer bir şey var. Kendimizi ve geleceğimizi düşünecek her türlü iyiliğe imza atarız. Farklı bir yönelim içinde olmayız. Teknik olarak tartışılıyor anlatılıyor. Birçok bilgi kirliliği var. Bunları doğru anlamak gerekiyor' ifadelerini kullandı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim