Gazetemizin dünkü manşetinde yer alan 'Eğitimde Rotasyon Rüzgarı' adlı haberle Eskişehir'de görev yapan 11 Milli Eğitim Şube Müdürü rotasyona tabi tutularak görev yerlerinin değiştirildiğini okurlarımıza duyurmuştuk.



SAVURAN ALTINDAĞ'A GİTTİ

Eskişehirliler, ilimizde uzun yıllar çalışan şube müdürlerinin yeni atandıkları görev yerlerini Sonhaber'den öğrendi. Aynı kapsamda, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Savuran'da Ankara Altındağ Şube Müdürlüğüne atandı. Böylece Eskişehir'de rotasyona tabi tutulan şube müdürü sayısı 12'ye çıktı. Rotasyon kapsamında değişik illerden 14 Milli Eğitim Şube Müdürü Eskişehir'e atandı.



DOKUZU İL MİLLİ

EĞİTİM'E ATANDI

Aksaray İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Özdemir, İzmir Narlıdere Milli Eğitim Şube Müdürü Refik Demirhan, Karaman İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulkerim Çömçe, Karaman İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulkuddüs Budak, Malatya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Karapınar, Balıkesir Gömeç Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Osman Yalçın, Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ekiz, Konya Karatay İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aziz Bor, Hatay Altınözü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ejder Yurttaş Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak atandılar.



GÜROL BOZKURT

TEPEBAŞI'NA GELDİ

Rotasyon kapsamında; Yozgat Boğazlıyan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Eyyup Aracı, Karaman Kazım Karabekir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Kaya, Ankara Güdül İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Engin Erel Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak atandılar. Afyon Diner İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gürol Bozkurt Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne atandı. Aydın Söke Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Vural'da Han İlçesine Şube Müdürü olarak tayin oldu.



50 YAŞ ÜSTÜ MÜDÜRLER

Yeni atanan şube müdürlerinin büyük çoğunluğunun 50 yaşının üzerinde olması dikkati çekti. Umarım emekliliği gelmiş şube müdürlerinin fazla olması Eskişehir eğitimindeki dinamizmi azaltmaz. Atanan şube müdürlerinden üçü Karaman'dan geldi. Aydın Söke Milli Eğitim Müdür Vekilliği de yapan Hüseyin Vural'ın Eskişehir'in en küçük ilçesi olan Han'a atanması eğitimcileri şaşırttı. Eskişehir Milli Eğitim Şube Müdürleri, Turhan Kaya Ankara Yenimahalle, Mehmet Şenkul İspartaSütcüler, Ethem Ceran Balıkesir, Osman Yetkin Ankara Mamak, Mehmet Görmüş Ankara Çankaya, Mahmut Savuran Ankara Altındağ, Mustafa Eser Beylikova, Hakan Cırıt'ın OsmaniyeHasanbeyli, Orhan Çelik'in Bursa İnegöl, Cengiz Akbulut Bursa Yıldırım'a atandığını dün yazmıştım.



BÜYÜK DEĞİŞİM

20 gün önce İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen Ramazan Kutlay'ın Mihalgazi Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Eser'in Beylikova'ya, Beylikova Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Karaca'nın da Tepebaşı'na atandı. Rotasyona tabi tutulan şube müdürlerinin bayram sonuna kadar atandıkları yerlerde görevlerine başlayacağı öğrenildi. Eskişehir Eğitimi, yeni atanan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleriyle büyük değişim yaşadı. Umarım bu değişim Eskişehir'deki eğitim kalitesini arttırır.



**

AKP ODUNPAZARI'NDA VOLKAN DOĞAN SESLERİ

AKP bugün Cumhurbaşkanı adayını açıklayacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olması kesin gözüyle bakılıyor. AKP'de Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Başkanlarının Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklamasından sonra belirleneceği öğrenildi.



KESİNLİK KAZANACAK

AKP Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi olan Avukat Zihni Çalışkan Tepebaşı İlçe Başkanlığının birkaç gün içinde kesinlik kazanacağı belirtiliyor. AKP Odunpazarı İlçe Başkanlığı için iki kişinin adı geçiyordu. Eski Merkez İlçe Başkanı İbrahim Poyraz ve İbrahim Atıcı'dan birisinin Odunpazarı İlçe Başkanı olacağı öne sürülüyordu. Kulislerde üçüncü bir isim olarak Volkan Doğan'ın adı öne çıkmaya başladı. Süleyman Reyhan'ın İl Başkanlığı döneminde Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olan Doğan'ın şansının Poyraz ve Atıcı'ya göre fazla olduğu belirtiliyor.



BAŞBAKANIN YANINDA

TEPKİ GÖSTERDİ

Ankara Parti Genel Merkezi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tüm il başkan adaylarını çağırarak, Dündar Ünlü'nün İl Başkanlığını açıklamış. Adaylardan birisi olan İbrahim Atıcı'nın Başbakan'ın yanında Ünlü'nün İl Başkanlığı için 'Yanlış yapıldı' diyerek, tepki gösterdiği iddia ediliyor. Başbakan Erdoğan'ın Atıcı'nın bu çıkışından memnun olmadığı için onun Odunpazarı ilçe Başkanlığına onay vermeyeceği parti kulislerinde yüksek sesle seslendiriliyor.



ÇATIŞMA YAŞANABİLİR

Bazı partililerin, 'İbrahim Poyraz ve İbrahim Atıcı il Başkanlığı için yarıştılar. Ancak hedeflerine ulaşamadılar. Odunpazarı İlçe Başkanlığı onlar için bir teselli ikramiyesi gibi olacak. Poyraz ve Atıcı'dan birisinin Odunpazarı İlçe Başkanı olması durumunda İl Başkanı Dündar Ünlü ile aralarında çatışma yaşanır. Bundan dolayı Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Başkanları Dündar Ünlü ile çatışmayacak ve uyumlu çalışacak kişiler olmalı' diye görüş belirtmeleri dikkati çekiyor.

**

FOTO ŞAKA

AKP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yapıcı: Saatlerdir Murat Başkanın yanındayım, benimle bir tek kelime etmedi. Yoksa bana küstü mü?

Eskişehir Birlik Vakfı Başkanı Murat Canözer: Ah Ahmet ah! Boşuna dememişler, ' Bülbülün çektiği dil belasıdır' diye. Ne güzel, kimseye çaktırmadan Dündar Ünlü'yü İl Başkanı yaptırdık. Sen duramadın, 'harmancı, ortakçı' dedin milleti uyandırdın. Senin sayende artık Dündar bizimle görüşmeye korkar hale geldi.