Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı görevinden istifa eden Jale Nur Süllü, CHP'den Odunpazarı Belediye Başkan aday adaylığını resmen açıkladı.

Erman Gölet hariç CHP'nin diğer Odunpazarı Belediye Başkan aday adayları Ayhan Kavas, Erdal Caferoğlu, Ali Ulu, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, İl Başkanı Nihat Çuhadar ve Odunpazarı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer'in de katıldığı basın toplantısında Jale Nur Süllü, birlik beraberlik mesajı verdi.

Süllü, Odunpazarı'nda kim belediye başkan adayı olarak açıklanırsa her zaman destek olacaklarını belirterek, 'Hepimizin amacı seçimlerde CHP'nin Odunpazarı'nı alması. Tepebaşı CHP'li Belediye Başkanı ile çağdaş bir ilçe oldu. Odunpazarı da bizimle çağdaşlaşacak. CHP köklü bir parti ve ben CHP çatısı altında olmaktan gurur duyuyorum' dedi.

Bir basın mensubunun, 'CHP Eskişehir adaylarını ne zaman açıklayacak. Süre dolmuyor mu? Eskişehir adaylarını belirlemek için anket yapılmıştı. Bu anketten çıkan adayı Genel Başkan onaylamazsa ne olacak' şeklindeki sorusunu İl Başkanı Nihat Çuhadar, 'Öyle bir durumda istifa ederim' diye yanıtladı.

Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer de sürecin Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği şekilde devam ettiğini kaydederek, 'Aralık ayının ikinci haftasında parti meclisimiz toplanacak. Eskişehir adayları da o toplantıda açıklanabilir. Açıklanmazsa Ocak ayında bir toplantımız daha olacak. O toplantıda mutlaka açıklanacaktır' dedi.

Editör: TE Bilisim