20 Şubat Pazartesi günü Görünüm'de kaleme aldığım 'MHP'liler Hayır Komitesi Kurdu' başlıklı yazımda parti içi muhaliflerin tüm illerde 'Hayır Komitesi' kurduklarını belirtmiştim.
BEŞ KİŞİDEN BİRİ EVET DİYOR
Eskişehir'de oluşturulan Hayır Komitesi'nde Meral Akşener'i temsilen Oğuz Sever, Ümit Özdağ'ı temsilen Mehmet Emin Yeşil, Koray Aydın'ı temsilen ise Ahmet Vural'ın yer aldığını dile getirmiştim. Sinan Ogan'ın Eskişehir'de oluşturulan komiteye isim vermediğini belirtmiştim. MHP eski İl Başkanı Oğuz Sever'in komite ile ilgili görüşlerine de yer vermiştim. Sever; 'MHP tabanının yüzde 80'i referandumda 'Hayır' oyu kullanacak. Anketlere göre Beş MHP'liden birisi 'Evet' oyu kullanacak gözüküyor. Biz 'Evet' oyu vermeyi düşünen bu isimlere de ulaşarak, onları ikna etmeye çalışacağız. MHP'deki %80'lik oranı yüzde 90-95'e çıkarmaya çalışacağız' dedi. Eskişehir Hayır Komitesi 11 Mart Cumartesi günü Odunpazarı Kent Konseyi ile birlikte düzenleyeceği etkinlikle Meral Akşener'i Eskişehirlilerle buluşturacak.
İLKELİ SİYASETÇİ
Meral Akşener'i temsilen Hayır Komitesi'nde yer alan Oğuz Sever, son süreçte İl Başkanlığı yapmış bir isim. Görev yaptığı sırada ilkeli duruşu ve dürüstlüğü ile öne çıktı. Sadece MHP'liler değil, diğer siyasi partililer tarafından da beğenilen bir isim oldu. Ümit Özdağ'ı temsilen komitede yer alan Mehmet Emin Yeşil, MHP içerisinde görev almış, milletvekili adaylığı yapmış bir isim. Koray Aydın'ı temsilen komitede yer alan Ahmet Vural ise, partinin efsane İl Başkanlarından. Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adaylıkları olan Vural, MHP'ye ve davasına her zaman sahip çıkan bir isim olarak hep öne çıktı. Bu üç önemli ismin 16 Nisan'da Eskişehir'de 'Hayır' oyunun fazla çıkması için çalışması, parti tabanının Genel Merkez'e ve Devlet Bahçeli'ye bir mesajdır.
EVET'ÇİLER NEREDE?
Oğuz Sever'e göre MHP tabanının yüzde 80'i Hayır oyu verecek. Bu oranı yüzde 90'a çıkarmayı hedefliyorlar. Peki Eskişehir'de 'Hayır' oyu verecek MHP'liler kimler? Bu konuda şu anda öne çıkan isimler şunlar; 'MHP eski İl Başkanları Ahmet Vural, Kadir Diker, Oğuz Sever, eski Devlet Bakanı İbrahim Yaşar Dedelek, eski İl Yöneticileri Orhan Güngör, Rıdvan Sarıyıldız, Cemal Tunalıer, İbrahim Bazarkaya, İsmail Koca, Ahmet Boztepe, Coşkun Edizgil, Üst Kurul Delegeleri Mehmet Emin Yeşil, Tahir Doğan, Yunus Aygüzel, Eskişehir memur sendikacılığının önder isimlerinden olan İbrahim Dursun, Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Sefa Şen, eğitim camiasında ülkücü kişiliğiyle tanınan Timur Faruk Yatmaz.' MHP tabanının Eskişehir'deki Hayır'cıları sahalara çıktı. Peki Evet'çiler nerede? MHP İl Yönetimi sahalara çıkacak mı? AK Parti ile ortak mı hareket edecekler? Bunu bekleyip göreceğiz…
/////////

TRAMVAYDA EZİYET ÇEKTİREN İNSANLAR

Gelişmiş ülkelerde insanlar özel araçları olmasına rağmen genellikle seyahatlerinde toplu taşımayı tercih eder.

ZEVK ALIYORLAR

Bizde yıllardır 'Türkiye'de neden bu olmuyor?' diye hayıflanıyoruz. Ancak toplu taşımayı kullanırken, insanlar büyük çile yaşarsa, tabi ki özel araçlarını kullanmak zorunda kalır. İnsanlar Eskişehir'de sabah mesaiye veya okula gidiş saatlerinde ve akşam çıkış saatlerinde önce tramvaylara binebilmek için; sonrasında yolculuk ederken büyük çile yaşıyor. Özellikle tramvay içerisindeki sıkışıklıkta çoğunluğu öğrenci olan sırt çantalılar diğer yolculara büyük eziyet yaşatıyor. Onların sırt çantaları yüzünden insanlar sıkışmış bir şekilde yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Oysa tramvaya binerken, sırt çantalarını çıkarıp ellerine alsalar, birlikte yolculuk ettiği insanlara rahatsızlık vermemiş olacak. Demek ki ya onlarda o bilinç yok; ya da milleti rahatsız etmekten zevk alıyorlar.

ANONS YAPILMALI

Bebekli ve engelli araçlara ayrılmış yerleri ısrarla işgal eden vatandaşları da sıklıkla görüyoruz. Bunlar öyle saygısız, kural tanımazlar ki; üçüncü kişiler seslerini yükseltip uyarmasa kıçlarını kımıldatmayacaklar. Bu kişiler gereksiz yere bebekli annelerle tartışıyor. Yarın bu tartışmalara babalarda girerse, tramvaylarda çok kavga yaşanır. İnenler inmeden, tramvaya binmeye çalışanlarda insanlara sıkıntı yaşatıyor. Yüksek sesle telefonda konuşanlar, Sıkıştırdığı insanın tepki vermesi üzerine; 'Kardeşim madem rahatsız oluyorsun, özel taksi tut öyle git' diye akıl vermeye çalışan şark kurnazları artık tramvayların olağan figürleri durumunda. Daha önce de bu konuyu dile getirmiştim; Bence ESTRAM yetkililerinin 'Tramvaya binerken lütfen sırt çantanızı çıkarınız', 'Engelli ve bebek arabalarının ayrıldığı alanı lütfen işgal etmeyiniz' diye anons yapmaları gerekiyor. Çünkü birlikte yolculuk ettiği tramvayda insanlara eziyet çektirmekten zevk alan çok insan var. Belki anonsu duyduklarında biraz yüzleri kızarır da sırt çantalarını ellerine alırlar. Engelli ve bebek arabaları tramvaya bindiğinde üçüncü kişilerin tepkisini beklemeden işgal ettikleri alanı boşaltırlar.

///////

HOŞ GELDİN AYBARS BEBEK
Gazetemizin başarılı Spor Muhabiri Aytaç Ersoy'un oğlu oldu. Aytaç Ersoy ve eşi Sultan Ersoy'un bebeği Anadolu Hastanesi'nde (TGS) dünyaya gözlerini açtı. Genç çift bebeklerine 'Aybars' ismini verdi. Hoş geldin Aybars Bebek, yaşama sırası artık sende. Sevgili Aytaç ve eşini kutlayarak, minik Aybars'a sağlıklı ve başarılı bir ömür diliyorum. Allah bahtını açık etsin…


foto şaka

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Binali Bey Grup Toplantısında 'Bozkurt işareti' yapmışsın. Bu Bozkurt sevgin doğuştan mı?
Başbakan Binali Yıldırım: Ben Bozkurt işareti falan anlamam. Bana reis 'Bin Ali' derse binerim, 'İn Ali' derse inerim. O'nu Başkan yapmak için sol yumruğumu bile havaya kaldırarak, Çav Bella'yı söylerim.