Odunpazarı ilçesi Yıldıztepe Mahallesinde muhtarlık için başlatılan seçim çalışması hız kazandı. Muhtar adayı Hanefi Barış, kendisi gibi azalarını da kadınlardan oluşturdu.

Toplam 9 kadın, seçim çalışmalarında mahalle sakinlerinden büyük destek görürken, hazırladıkları projeleri de seçmenlerine anlatarak destek talebinde bulunuyor. Yaklaşık 35 yıldan beri Yıldıztepe Mahallesinde ikamet eden evli ve 1 çocuk annesi Hanife Barış’ın hazırladığı seçim listesi seçmenlerin dikkatini çekiyor. Mahalle muhtarlığına adaylığını koyan Barış, kadın azalarıyla birlikte halkın sorun ve taleplerini de yerinde tespit ettiklerini söyledi. Seçimlere sayılı günler kala, muhtar adayı Hanefi Barış ile azaları olan Gülbahar Deniz Aktaş, Gönül Çetin, Arzu Modalı, Özlem Yahşi Karataş, Seda Fidanoğlu, Gamze Karatay, Seray Erayık ile Rahşan İçer hazırladıkları bildirileri vatandaşlar ile buluşturdu. 

Anadolu Üniversitesi Basketbol Takımı, İzmir yolcusu Anadolu Üniversitesi Basketbol Takımı, İzmir yolcusu

BİRÇOK PROJE HAZIR

Emekli olduktan sonra aday olduğu Yıldıztepe Kooperatifinde yöneticilik yapan Barış “Biz kadınlar, temiz, çevreci bir Yıldıztepe yaratmak amacıyla tüm mahalle halkımızın desteğiyle bu yola çıktık. Kadınlar, çocuklar, gençler ve özel bireyler ile birlikte alacağımız ortak karalar doğrultusunda mahallemizin çevresine ve sosyalleşmesine katkı sağlayacağız. Tiyatro ve sanat atölyeleri oluşturarak halkımızı sanatla buluşturacağız. Kadınların emeklerini dayanışma ekonomisine çevirmek için birlikte hareket edeceğiz. Çocukların neler istediğini yine onlara sorarak yerine getirebilmek için çalışacağız. Maddi imkansızlıklarından dolayı dershaneye gidemeyen öğrencilerimize ücretsiz kurs sağlayabilmek için elimizden geleni yapacağız. Kimsesiz yaşlılarımızı yalnız bırakmayacağız. Mutluların, mutsuzlara borcu var. Bizler de bu borcu ödemek için yola çıktık” dedi.

Muhabir: Ali Naki Erdoğan