Son 4 haftadır galibiyete hasret kalan Eskişehirspor, mucizelere adım atmak için gittiği Ordudeplasmanındanağır bir yenilgi ile dönüyor.
Hafta içi BAL liginde gruplarını lider bitiren takımlar, Playoffmaçları oynamadan direk 3.lige alınması haberi hepimiz de sevinç yarattı.Aldığımız başka duyumlara göre 3. Ligden düşmenin kaldırılacağı konuşuluyor. Fakat henüz açıklanan resmi bir açıklama olmadığı için seneye şehrimizde iki profesyonel takım ile mücadele edeceğiz diyemiyoruz. Bu vesile ile 3.lige çıkma başarısı gösteren, bu şehre gurur yaşatan, bir zamanlar formasını giydiğim ve çalışmaktan gurur duyduğum Anadolu Üniversitesi Futbol takımını, teknik heyetini ve idarecilerini yürekten kutluyor, profesyonel liglerde başarılar diliyorum, diyerek tekrarEskişehirspor'a gelelim.
Transferi açtığımız 21 hafta da, hoca değişikliğine de gitmiştik. Düşme bölgesinin üstü ile aramızda fark, sadece 4 puandı. Umutlarımız artmış, düşme riskini ortadan kaldırdık diyorduk. Yönetimin başarısı, şehre yeniden gelen heyecan, alınan yanlış kararlarla bir türlü enerji patlaması yaratamadı. Çünkü hep bir şeyler ters gidiyordu. Transferin açılmasında, teknik kadroların belirlenmesinde ve son 5 maçta takımda oluşan ani değişimin bir açıklaması elbette var. Ama şimdi bunları konuşmak yersiz olur. Bütün planlarını seçimlere endeksleyen bir planlama yapımız olduğu için bu konulara girmek istemiyorum. Yıllar önce de söylediğim gibi, hala aynı düşüncedeyim. Sporla siyaset yan yana hoş durmuyor. Belediyeler destek vermiyor, siyasiler destek vermiyor diye diye, özümüze dönmeyi beceremedik. Bu kulübü bir türlü profesyonel anlamda yönetemedik, kurumsal bir yapıya bürünemedik. Sakın bunu yanlış anlamayın hangi siyasi parti olursa olsun bu böyle olmuştur. Siyaset senden alacağını alıyor, sonra da ortadan kaybolur.O nedenle kendi yağımızla kavrulup,ancak kendi içimizdekilerle bu girdaptan çıkarız diye söylemekten dilimiz şişti. 2016 yılından itibaren Alpay Özalan ile başlayan ve atama ile gelen teknik adamlarla işte buraya kadar.
Şimdi deniz bitti, kara göründü. Hep Futbol federasyonunun, daha doğrusu iktidarın alacağı küme düşme kaldırılır mı haberini umutla bekliyoruz. Peki kaldırılırsa ne olur. Bu zihniyet ve yönetim yapısı ile BAL'a düşmemiz bir yıl ertelenir. Tıpkı TFF 1.lig'de Mustafa Akgören yönetiminin küme düşme kaldırıldığında,ısrar etmeyip keşke kongreye gitselerdi. O günlerde yönetimi vermemek için her yolu denediler. İşte bu yaşadıklarımız o ısrarların neticesidir.O zamandan beri Erkan Koca yönetiminin başarısına hiç bir yönetim ulaşamadı.Onlarda aldıkları nokta kararlarda hata yapınca gerçekler ortaya çıktı. Ama başarısızlık, bu tür durumlarda insana ikinci bir şans vermemeli. Çünkü biz o ikinci şansları hiç iyi kullanamadık. İşte o günden beri her sene küme düşüyoruz. TFF'nin alacağı karar ne olursa olsun. Umarım bu sefer sorumlular başarısızlıklarda olduğu gibi, yapılması gerekenleri yapacaktır.