75. Yıl Mahallesi Emko Sanayi Sitesi üzerinde bulunan boş araziye küçük sanayi sitesinde bulunan esnaf için yeni bir kooperatif kuruluyor. Kooperatif yönetimin belirlediği alan için imar çalışmalarının başladığı öğrenilirken, 750 dükkanın inşa edileceği belirtildi. Küçük Sanayi Sitesinde bulunan esnaf ise bu yapılacak dükkanlara umutla bakıyor. Konuyla ilgili konuşan Kooperatif Başkanı Hüsmen Dilmen, belirledikleri alan için imar çalışmalarına başlandığını söyledi.

Belirlenen alana gerekli imar izninin verilmesi için başvurularını yaptıklarını dile getiren Dilmen, 'Bizim başvurumuz sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen konuyla ilgili çalışmaların başlatılması için gerekli yerlere talimat vermiş. Bizler esnafımızın bir işletme sahibi olmasını istiyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyesinin ve Odunpazarı Belediyesinin bizim yanımızda olmalarını görmek bizleri sevindiriyor. Buraya 750 dükkan ve sosyal tesis yapmayı hedefliyoruz. Bu dükkanlar sayesinde esnafımız da kiradan kurtulacak. Ayrıca ilk etapta esnafımız taksitle zorlanmadan dükkan sahibi olacak. İmardan sonra biran önce burada bulunan araziyi alıp inşaata başlamak istiyoruz' diye konuştu.

Ayrıca Dilmen, konuya duyarlı yaklaşarak imar çalışmalarının başlaması için talimat veren Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e şahsı ve esnaf adına teşekkür etti.(İHA)

Editör: TE Bilisim