Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek dün sahibi olduğu televizyona çıkarak; eski parti liderlerinin 'Başkanlık' için gazete küpürlerini göstererek, algı yaratmaya çalıştı.
'ÖZENTİNİN SONUCU' DİYORDU
Gökçek, programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1993 yılında Başkanlık sistemiyle ilgili yaptığı açıklamayı gösteren gazete küpürlerine yer vermedi. Erdoğan 1993 yılında Başkanlık sistemi ile ilgili şunları söylemişti; 'Türkiye buna hazır değil. Başkanlık sisteminin ortaya çıkışı bir özentinin sonucu ya da ABD emperyalizminin bize bir tavsiyesi. Bunun oluşması için siyasette serbest piyasanın oluşması lazım. Ülke içinde yaşayan bazı gruplar insanlar milli yapı içerisinde kalmak istemezlerse ne olacak?'

ESAD ANAYASASI

Başkanlık sistemini en çok isteyen liderler Merhum Turgut Özal ve merhum Süleyman Demirel'dir. Ama onlar Mısır, Suriye, Irak gibi Başkanlık istemedi. Özal ve Demirel, Amerikan tipi Başkanlık sistemini istedi. Bu sistemde kuvvetler ayrılığı var. Senato ve seçilecek başkan birbirlerini denetliyor. Bu sistemde Yürütme, yasama ve yargı tek bir adamının eline verilmiyor. Yargı bağımsız. Ne yazık ki AK Parti iktidarı Başkanlık sistemi konusunda çağdaş medeniyetleri değil, Ortadoğu bataklığını kendilerine örnek aldı. CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, referandumda yapılması istenilen değişikliklerin Esad'ın Anayasası'ndan kopya edildiğini ortaya çıkardı.

OĞLUNU BİLE

SORGULAYAMAZ

Amerika'da Bir Savcı ABD Başkanını saatlerce sorgulayabiliyor. Monica Lewinsky skandalında ABD Başkanı Bill Clinton Savcıya saatlerce ifade verdi. Türkiye'de bir savcı değil, Cumhurbaşkanını, oğlunu bile yargılayamaz. Sorgulama cüretini göstermesi halinde anında 'terörist' ilan edilir. Çünkü Cumhurbaşkanlığı görünümündeki Başkanlık isteyenler yıllardır ülkede adalet, hukuk kavramlarının içini bilinçli şekilde boşalttı. Kendilerini yargı da değil, sandıkta aklamayı şiar edindiler. Hiçbir zaman bağımsız yargı istemediler. Hep yandaş istediler. Şimdi düşünüyorum. Keşke Özal ve Demirel yönetimlerinde ülke Başkanlık sistemine geçseydi. En azından onlar Suriye'yi değil de ABD'yi örnek alırlardı. Seçilecek Başkan güçlü bir senato ve güçlü bir yargıyla denetlenirdi…

FOTO ŞAKA

Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan: Cumhurbaşkanım 'Evet' dediğim için Eskişehir'de bana çok tepki var. İstifa edeyim mi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Ne istifası Alpay? Eskişehir'deki o stadı senin için yaptım. Bırakırsan, vallahi yakarım o stadı.
Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan: Cumhurbaşkanım bu takımın şampiyon olacağı falan yok. Seneye de beni Süper Lig'den bir takımın başına geçirir misiniz?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Alpay'ım 'Evet' çıktıktan sonra Türkiye'nin tapusu zaten bende. Sen takım ismi söyle, yeter!..