71 Evler Mahallesi'nde bulunan evlerinde kızı ve torunlarından haber bekleyen anne ve babanın gözyaşı dinmiyor. Yılbaşından bu yana kızından ve torunlarından haber alamayan anne ve baba, yetkililerden yardım bekliyor.

Kızına seslenerek, 'Geri dön' diyen gözyaşlı baba Zelkif Öztürk, konuyla ilgili terör örgütü El Kaide örgütünden şüphelendiklerini belirterek, 'Damadım nereye katılıyorsa katılsın ama kızımı ve torunlarımı geri göndersin' dedi.

Öztürk, kızlarıyla en son yılbaşı gecesinde 23.00 sularında telefonla görüştüklerini ifade ederek şunları söyledi: 'Son konuşmamızda Yalova'ya gittiklerini söyledi. Benden sonra annesi ile konuştu. Annesi telefon ile konuşurken kızıma nerede olduklarını sordu? O da, 'Yalova'ya gidiyoruz' dedi. Bunun üzerine annesi, 'TIR'ın sesi gelmiyor' deyince, kızım camların kapalı olduğunu söyledi. Ertesi gün 15.00 civarında haberimiz oldu.'

Kızının ablasını arayarak, 'Biz Suriye'deyiz. Bizi merak etmeyin, durumumuz iyi' dediğini anlatan Öztürk, 'Kızımın ablasını telefonla aramasının ardından durumu polise bildirdik. Daha sonra kızımın yaşadığı Bursa'ya gittik. Polise ve savcılığa gittik ve şikayette bulunduk. Orhangazi'de şüphelendiğimiz iki kişi var, biri gitti. O da ifadesini verdi mi vermedi mi bilmiyorum ama asıl kızımı götüren kişi gitmiş. El Kaide diye bir terör örgütü mü ne varmış. Ondan şüpheleniyoruz. Bursa'da polisler, 'Hiç aramayın. Onlar şimdi Suriye'de' dedi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise, Türkiye dışına çıkmadıklarını söyledi. Daha sonra öğrendik ki ayın 3'ünde Türkiye sınırından çıkmışlar. Hükümet bu olayın peşini bırakmasın' diye konuştu.

Öztürk, kızından ve 3 torunundan bir an önce haber almak istediklerini dile getirerek, 'Damadım kendi gidiyorsa gitsin ama kızımı ve torunlarımı geri göndersin. 8, 11, 13 yaşında çocuklar. Bir telefon etsinler, seslerini duyayım yeter' şeklinde konuştu.

Anne Seher Öztürk ise kızına ve torunlarına, 'Geri dönün' çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilisim