İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlüğü boş olan eğitim kurumlarının isimlerini duyuruya çıkarmıştı.

22 EYLÜL'DE SONA ERDİ
Listede yer alan 168 okuldan birinde müdürlük yapmak isteyenler 22 Eylül mesai bitimine kadar müracaatlarını yaptı. Eğitim kurumu yöneticiliğinde değerlendirme sonuçlarına bağlı olarak (75 puan altında kaldıkları için) müdürlük görev süresi uzatılmayanlar, daha önce müdürlük görevinde bulunmuş olanlar ile öğretmenliğinde 8 yılı doldurmuş ve bugüne kadar müdürlük görevinde bulunmamış olanlar, şube müdürü ve daha üst kadrolarda görev yapmış olanlar okul müdürlüğü için başvuruda bulundu.

504 MÜDÜR
ADAYI MÜLAKATA
GİRECEK
Milli Eğitim Müdürlüğü ilan ettiği boş okulların üç katı sayıda kişiyi mülakata çağıracak. Okul müdürlüğü için başvuran 504 kişi mülakata girecek. Müracaatlar arasında bu 504 kişiyi belirlemek için değerlendirme yapılacak. Adayların eğitimleri, akademik kariyerleri, aldığı ödüller, cezalar, meslekteki kıdemleri puanlanacak. Yapılan değerlendirme sonucunda alınan puanlar en yüksekten başlayarak sıralanacak. Puan sıralamasında ilk 504'e giren eğitimciler, boş olan 168 eğitim kurumuna müdür olabilmek için mülakata çağrılacak. Mülakatta alınan puanların yarısı ile ilk değerlendirmede alınan puanların yarısı toplanacak. Bu puanlara göre 168 kişi boş okullara müdür olarak atanacak. Bir ay içinde müdürlüğü boş olan 168 okula yeni okul müdürleri atanacak.

MÜDÜR
YARDIMCILARINA
SAYGISIZLIK YAPILDI
Durum böyle iken İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, müdürlüğü boş olan okullara vekaletle müdür ataması tepkilere neden oluyor. Bu kapsamda Şehit Barış Öztürk Ortaokulu Müdürlüğüne okulun Türkçe Öğretmeni Ahmet Berberler geçici görevle atanmış. Okulda iki müdür yardımcısı varken, idareci olmayan bir öğretmenin vekaletle müdür atanması çok yanlış. Bu yapılan yıllarca müdür yardımcısı olarak çalışanlara saygısızlıktır. Zaten bir ay içinde bu okula yeni müdür atanacak. Bu kısa sürede okulun müdür yardımcılarından birisi müdürlüğe vekalet etse ne olacak?

BASKI ARACI MI?
Niye Ahmet Berberler kısa süre için bile olsa vekaleten müdür atanıyor. Berberler, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman'a yakın bir isim. Sendikanın etkinliklerinde fotoğraf çekim işlerini de üstleniyor. Bu emeklerinin karşılığı olarak mı Berberler okul müdür yardımcısı oldu? Şehit Barış Öztürk Ortaokulu'nun eski Müdürü Ali İhsan Baydar, bir önceki Eğitim Bir-Sen seçimlerinde Karaman'a karşı hareket etmişti. Okulun Müdür Yardımcıları ona yakın isimler diye mi vekaleten müdürlük yaptırılmadı? Eğitim Bir-Sen'in hafta sonunda yapılan delege seçimlerinde Karaman yönetimin yaptığı oy hesabı için mi boş okullara vekaleten okul müdürleri atandı? Delege seçimleri öncesinde vekaleten atanan okul müdürleri, eğitim kurumunda oy veren sendika üyelerine baskı aracı olarak mı kullanıldı?

*

TEKRAR MÜDÜR OLABİLMEK İÇİN MÜDÜRLÜKTEN İSTİFA ETTİ

Haydar Arslan 2010 yılında Mahmudiye Lisesi Müdürü oldu. 14 Temmuz-15 Ağustos 2014 tarihleri arasında Ek-1 Eğitimi Kurumu Yönetici Değerlendirme Formu üzerinde değerlendirme devam ederken (Dört yılını dolduran okul müdürlerinin değerlendirilmesi) Ağustos 2014'de il içi isteğe bağlı yer değiştirmelerde yöneticilik görevinden istifa etmiş sayılarak, Odunpazarı Hızır Bey İmam-Hatip Ortaokulu'na öğretmen olarak atandı.

DÖRT YILI DOLDURMADI
Daha sonra Eğitim Kurumu Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği'nin ilgili maddesine göre; 'Yöneticilik görevlerinden istekleri ile ayrılmış olanlar, aradan bir yıl geçmeden tekrar yönetici olarak görevlendirilemez' hükmü gereğinden görev verilmeyecek olmasına rağmen tekrar Mahmudiye Lisesi Müdürü olarak görevlendirildi. Haydar Arslan dört yıllık görev süresini tamamlamadığı için Mahmudiye Lisesi Müdürlüğü'nden istifa ettiği öğrenildi.

TÜRKİYE MUZ
CUMHURİYETİ Mİ?
Bu konuda beni arayan bazı eğitimciler, 'Arslan, yapılacak ikinci değerlendirmede kent merkezinde bir okula müdür olabilmek için istifa etti. Öğretmen olarak kadrosunun olduğu Odunpazarı Hızır Bey İmam-Hatip Ortaokulu'na müdür olarak atanmak istiyor. Ancak Arslan, 'Yöneticilik görevlerinden istekleri ile ayrılmış olanlar, aradan bir yıl geçmeden tekrar yönetici olarak görevlendirilemez' maddesine aykırı şekilde tekrar okul müdürü olabilir mi? Türkiye eğer Muz Cumhuriyeti ise yapılır ' diye tepki gösterdi.

EĞİTİMİN ÇİVİSİ ÇIKTI
Ne yazık ki Türkiye'de eğitimin çivisi çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın emrindeki bürokratlar, Bakanlığın kendi çıkardığı, yasa, yönetmelik ve mevzuatları hiçe sayıyor. Türkiye'nin eğitim sistemi iktidar partisi ve onun yandaşı olan sendika sayesinde delik deşik edildi. Yasaya göre Haydar Arslan bir yıl geçmeden tekrar yönetici olamaz. Ama yasaları kişiye göre uygularsan her şey olur(!) Eğitimde ard arda yapılan yanlışların, skandal uygulamaların Yüce Türk Yargısından döneceğine inanıyorum. Unutmayın, 'Adalet er ya da geç bir gün mutlaka tecelli eder.'

*

ATATÜRKÇÜ MÜDÜRDEN 'ZİLSİZ HAYATA' MERHABA

Kent merkezinde bir okula müdür olmak için Mahmudiye Lisesi Müdürlüğünden istifa eden Haydar Arslan, 2001 yılında Pilot Binbaşı Ali Tekin İlköğretim Okulu'nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak görev yaptığı sırada, sınıfta bazı gerici uygulamaları nedeniyle başka bir okula sürgün edilmişti.

ESKİŞEHİR
SAHİP ÇIKTI
3 Kasım 2002'de AKP iktidara gelince Arslan, kendisine sürgün edilmesinden sorumlu tuttuğu Okul müdürü Ahmet Börcek'ten şikayetçi olmuştu. Börcek, Atatürk İlke ve İnkılaplarına uyduğu, eğitim kurumunda gerici uygulamalara izin vermediği için soruşturma üzerine soruşturma geçirmişti. Ben de 'Atatürkçü Müdüre Garip Soruşturma' başlıklı haber yaparak, bu olayı kamuoyuna duyurmuştum. Daha sonra da ard arda haber yapmıştım. Haberler sonrasında, AKP dışındaki Eskişehir'deki siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri Börcek'e sahip çıkmıştı. (Kendi sendikası Eğitim-Sen'den daha fazla sahip çıkmışlardı)

MUTLULUKLAR
DİLİYORUM
Bundan dolayı onu görevden almak isteyen Milli Eğitim Müdürlüğü ve iktidar partisi temsilcileri geri adım atmak zorunda kalmıştı. Bu sıkıntıların sona ermesinden sonra yine Eskişehir'de başarıyla okul müdürlüğüne devam eden Ahmet Börcek geçtiğimiz günlerde emekli oldu. 75 Puan mağdurlarından olan Börcek'e merhaba dediği yeni 'Zilsiz Hayatında' mutluluklar diliyorum…

FOTO ŞAKA

Eskişehir eski Milli Eğitim Müdürü Arif Dede: İsmail Bey, sendika olarak beni Eskişehir'den gönderip, yerime neden Necmi Özen'i müdür yaptınız?
Bilecik Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak: Arif Bey siz Eskişehir'de Müdür olsaydınız, 75 puanın üzerinde puan alan müdürlerin ezici çoğunluğu Eğitim Bir-Senli olur muydu? Ne yazık ki benim halefim olan Muammer, adil davranan değil, sendikanın her dediğini yapan bir Milli Eğitim Müdürü istiyor.