İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen önceki gün eğitim işkolunda faaliyet gösteren sendikaları ziyaret etti.

MAKAMLARINDA OTURMADILAR

Özen, Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Eskişehir Şubelerini ziyaret ederek, sendika yöneticilerinin geçmiş bayramlarını kutladı. Özen bu ziyaret haber ve fotoğraflarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sitesinde paylaştı. Sitede iktidara yakın sendika olan Eğitim Bir-Sen'in fotoğraflarının öne çıkarılması dikkatimi çekti. Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş yöneticileri Milli Eğitim Müdürünü sendika salonlarında ağırlamış. Sendika başkanları makam masalarına oturmamış. Karşılıklı veya yan yana oturarak, Milli Eğitim Müdürüne saygı göstermişler. Yani eğitimde üyeleri en çok mağdur edilen üç sendikanın yöneticileri olması gerekeni yapmış.

DERSE GİRMEDEN MAAŞ ALMIŞTI

Peki iktidarın nimetlerinden en çok yararlanan Eğitim Bir-Sen'in Eskişehir Şube Başkanı ne yapmış? Şube Başkanı Muammer Karaman, İl Milli Eğitim Müdürünü makam odasında ağırlamış. Yanına ve karşısına oturma nezaketini göstermemiş. Makam masasında oturarak, Özen ile sohbet etmiş. Adaletsiz uygulamalardan en çok canı yanan sendikaların yöneticileri makam masalarından kalkarak, Özen'e nezaket gösterirken, AKP'ye oy vermediğini böbürlenerek anlatan Muammer Karaman aynı duyarlılığı gösterememiş. Yaklaşık bir yıl önce Karaman hakkında derse girmeden maaş aldığı için soruşturma açılmıştı. Bu soruşturma hala tamamlanmadı. Anlaşılan Müdür Necmi Özen, bu olayın üzerini kapatarak, Karaman'a bir kıyak daha yapmaya çalışıyor. Karaman ise kendisini kollayan Müdürü makam masasında oturarak ağırlayıp ona teşekkür etmiş(!)

--------------------------------------------------------------------------------

KARACAN ONU ESKİŞEHİR'E MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YAPAR

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Barış Hancı sosyal paylaşım sitesinde Harun Karacan ile birlikte çekildiği fotoğrafları paylaşıyor.

'DOSTLUĞUNUZ ONURUMUZDUR'

Hancı fotoğraflarla birlikte 'Harun Karacan başkanım, o kadar çok yakıştı ki. Çok mutlu olduk. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Harun Karacan Başkanımla dostluğunuz onurumuzdur başkanım' diye paylaşımlarda bulundu. Hancı daha önce de 'Abim, Gönül Dostum Harun Karacan ile' yazılı paylaşımlarda da bulunmuştu. Bazı okurlarım şimdi 'İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı AKP adayını fotoğrafını paylaşması ve onunla ilgili yorumlar yapması doğru mu?' diyordur. Barış Hancı yıllardır Harun Karacan'ı bir ağabey olarak görüyor. Bu konuda yapmacık değil. Son derece samimi. Ona karşı büyük saygısı var. Karacan'da Hancı'ya değer veriyor. Bundan dolayı Hancı'nın bu paylaşımlarının eleştirilmesini doğru bulmuyorum.

TÜRKİYE YİRMİNCİSİ OLMUŞTU

Barış Hancı Eskişehir'in en başarılı eğitim yöneticilerinden birisidir. Kendisini yıllardır tanırım. Çok dürüst, beyefendi bir insandır. Hancı 2010 yılında yapılan Okul Müdürlüğü sınavında 91 puan alarak Türkiye 20'ncisi olmuştu. Sınav sonrasında 1 Şubat 2010'da Meserret İnel İlköğretim Okulu'na Müdür olarak atanmıştı. Başarılarını bu okulda da sürdüren Hancı, Milli Eğitim Şube Müdürlüğü sınavına girdi. Önce yazılı sınavını kazandı. Sonra mülakat sınavında da başarılı oldu. Yani bugünlere tırnaklarını kazıya kazıya geldi.

MAKAMA GÜÇ VERİR

Eskişehir'de İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olabilmek için Türk Eğitim-Sen'den istifa etmek zorunda kaldı. Çünkü adında 'Adalet' olan bir partinin iktidarında Eğitim Bir-Sen dışında hiçbir sendika üyesi Milli Eğitim Şube Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı yapılmıyor. Sendikal ayrımcılık yapılıyor. AKP yine tek başına iktidara gelmesi durumunda, partinin Eskişehir'deki kralı Harun Karacan olur. Parti örgütlerini ve bürokrasiyi o dizayn eder. Harun Karacan gibi bir güçlü ağabeyi arkasına alan Hancı'yı yakında Milli Eğitim Müdürü veya Bakanlıkta Daire Başkanı olarak görürsem hiç şaşırmam. Belki bakarsınız 1 Kasım'dan sonra Hancı Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü olmuş. Bazıları makamlarından güç alırlar. Bazıları da elde ettikleri makamlara güç verirler. Barış Hancı bugüne kadar elde ettiği makamlara hep güç verdi. Bundan dolayı Barış Hancı Eskişehir Milli Eğitim Müdürü olursa başarılı işlere imza atar…

-------------------------------------------------------------------------------

FOTO ŞAKA

AKP Eskişehir Milletvekili Adayı Harun Karacan: Sayın Cumhurbaşkanım Eskişehir ile ilgili hazırladığım raporu size getirdim.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Bana rapor falan lazım değil. Eskişehir'den üç vekil getirecek misin? Onu söyle.