AKP iktidarı tarafından ard arda verilen tavizlerle iyice şımartılan hainler, Hava Üssü'ne girip, egemenliğimizin, bağımsızlığımızın ve şerefimizin simgesi olan Şanlı Türk Bayrağını indirme cüretini gösterdi.

BAYRAK TAŞIYANLARA
BİBER GAZI SIKARSAN
Bayrağımızı korumakla görevli olan Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki komutan ve askerlerin bu alçaklığı seyretmesi ülkenin nereye gittiğinin bir göstergesidir. 20 Mart'ta Görünüm'de 'Hadi Oradan Hadi Oradan' başlıklı yazımda, 'Yüksek Seçim Kurulu AKP'nin 'Millet Eğilmez Türkiye Yenilmez' sloganıyla yaptığı seçim reklamının televizyonlardan yayınlanmasını yasakladı. Kurul, reklamda dini ve milli unsurların kullanılmasının 298 sayılı seçim kanununa aykırı olduğuna karar verdi. Son reklam filminde bayrağı ve İstiklal Marşını kullanan AKP, MHP tabanından destek almaya çalışmış. Tabelalarda TC'yi kaldıracaksın, stadyumlarda milli bayramların kutlanmasını yasaklayacaksın, okullarda andımızı kaldıracaksın, MİT Başkanını Apo'yla görüştüreceksin, Habur'da PKK'lıları kahramanlar gibi karşılanmasına müsaade edeceksin, meydanlarda Apo posterleriyle, mitingler yapılmasına müsaade edeceksin, Gezi eylemlerinde Türk Bayrağı taşıyanlara biber gazı, su sıktıracaksın, 'Milliyetçiliği ayaklar altına aldık' diyeceksin.
Bunlardan sonra Türk halkının ortak değerleri olan Bayrak ve İstiklal Marşı'nı seçim malzemesi yapacaksın. Merhum Necmettin Erbakan bugün hayatta olsaydı bu reklamı yapanlara, 'Hadi Oradan, Hadi Oradan' derdi' diye yazmıştım.

REKLAMDA 'İNMEZ'
DİYORDUN
AB zirvelerinde eğilip, Türk Bayrağını yerden alan, İstiklal Marşı ve Bayrağımızı yasaları hiçe sayarak, seçim malzemesi olarak kullanan, Mitinglerde Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak' şiirini okuyan Başbakan, Türk Bayrağının indirilmesinin hesabını vermelidir. AKP reklamında 'İnmez' dediği Türk Bayrağı'na alçakça saldıranlar bu cesareti nereden alıyor? Askeri Birlikteki komutan ve askerler bayrağı indirmek isteyen haine neden müdahale etmiyor? O komutanlar 'ben bayrağımıza saldıran bu haini vurdurursam, benden hesap sorarlar. Dünyamı karartırlar. Bunu görmezden geleyim' diye mi düşündü? Başbakana ve Genel Kurmay Başkanına güvenemedikleri için mi müdahalede bulunmadılar?

SALDIRI TÜM
ULUSA YAPILDI
Bayrağa yapılan bu hain saldırı, tüm ulusa yapılmıştır. Buna neden olanlar ortaya çıkarılmalıdır. Bu olay bir başka ülkede olsa Genel Kurmay Başkanı istifa ederdi. Terörle canı pahasına, kahramanca mücadele eden komutanları cezaevine atanlar, bugün Türk Silahlı Kuvvetleri'nin itibarını zedeledikleri bu olaydan gurur duysun(!) Kahraman komutanların neden içeri atıldığı son yaşanan olaylarla bir kez daha anlaşıldı. İçinde bir toz zerresi kadar vatan, bayrak sevgisi olmayanlar bunu yine anlayamaz. Bölücüler, yol kesip, kimlik kontrolü yaparken, Mehmetçiğe o hainlere karşı müdahale etme izni vermezsen bu alçaklıkla karşılaşırsın. Bu son olay ile 'Takke düştü kel göründü' Birileri aklını başına toplamalıdır. 'Açılım, saçılım' saçmalığından vazgeçmelidir. Bölücüler, daha dün Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Fatih Bülbül Kışlası'na taş ve molotof kokteyl ile saldırıp, askeri kışlanın isminin yazılı olduğu tabelayı yaktılar. Son olarak Şanlı Türk Bayrağımızı indirip, yere attılar.

GÜVERCİN
MEVSİMİ BİTMELİ
Ülkemizde 'Aydın, sanatçı' kisvesi altına bürünüp, sadece belli bir azınlıkları savunan insan müsveddelerinin oyununa gelmeyelim. Türk insanından nefret eden bu insanlar katıldıkları her platformda süslü laflarla 'Barış'ı savunurlar. Bölücüler, Türk insanına zarar verdiğinde nedense hep susarlar. Şehit olan askerlerimiz ve polislerimizi demiyorum. Güneydoğu'da görev yaparken, teröristler tarafından öldürülen, öğretmen, doktor, hemşireler bile için tek bir söz söylemezler. Sanki onların geride gözü yaşlı bıraktığı anne, baba ve çocukları yokmuş gibi davranırlar. Türkiye Cumhuriyeti ne zaman bu bölücülere karşı operasyon yapma hazırlığına başladığında 'Barış' diye haykırırlar. Bunların niyeti barış mı? Birilerinin acılarını sırf 'Türk' değil diye dile getirip, diğer tarafın acılarını görmezden gelerek nasıl barış olacak? Büyük Önder Atatürk, 'Vatan savunmasında gereğinden fazla merhamet, vatana ihanettir' demişti. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Atılan her barış eline hainlikle karşılık verenler için artık 'Güvercin mevsimi' bitmeli. Türkiye Cumhuriyeti Devleti artık onlara karşı 'Şahin' olmalıdır.

*

SONHABER OKURLARI HEP ÖNCE ÖĞRENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Eskişehir'de boş olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılıklarına görevlendirme yöntemiyle atamalar yaptı.

GÖREVDEN ALINACAĞINI
BİZDEN ÖĞRENMİŞ OLDU
26 Mayıs'ta Görünüm'de Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Afyon İhsaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit'in getirileceğini yazmıştım. Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Adıyaman'ın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olacağını da aynı makalede kaleme almıştım. 16 Mayıs'ta ise Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne de Yılmaz Çetintaş Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Üzmez'in getirileceğini okurlarımıza duyurmuştum. Arif Dede'nin görevden alınıp, yerine Erzincan Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen'in Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne getirileceğini 3 Ocak 2014'te ilk olarak Sonhaber okurları öğrendi. Arif Dede, 'Görevimin başındayım. Böyle bir atamadan haberim yok' diye basına beyanat vermişti. Üç hafta sonra onun haberi olmadığı atama gerçekleşmişti. Necmi Özen Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü olmuştu. Böylece Arif Dede görevden alınacağını Sonhaber'den öğrenmiş oldu.

YANLIŞLARIN
ÜZERİNE GİTTİK
Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı İsmail Altınkaynak'ın Bilecik Milli Eğitim Müdürü olmasını, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya'nın Milli Eğitim Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama Daire Başkanlığı'na getirilmesini ve yeni atanan şube müdürlerini Eskişehirliler hep Sonhaber'den öğrendi. Eğitim alanındaki yolsuzluk, usulsüzlük iddiaları, atama skandalları ile ilgili çok sayıda yaptığımız özel haberlerle yanlışlığın üzerine gittik. Bundan sonra da gitmeye devam edeceğiz. Yaptığımız çarpıcı haberler, yorumlarla Eskişehir eğitimin sorunlarını dile getirmeye ve nabzını tutmaya Sonhaber'de devam edeceğiz. Yarın Görünüm'de son yapılan atamalarla ilgili ilginç tespit ve yorumlarımı siz okurlarımızla paylaşacağım. Sevgiyle kalın…

*

foto şaka

Eski Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı: Süleymancığım, Karamürselli olarak nasıl böyle hata yaptın? Harun Karacan'ı siyasette yeni görüp, onu Karamürsel sepeti mi sandın? Bak işte aldandın.
Eski AKP İl Başkanı Süleyman Reyhan:Vallahi Salih Bey, Burhan Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirse, seni milletvekili yapmaz dedi. Onun gazına geldim. Artık değil milletvekilliği, bana İl Başkanlığı bile hayal oldu.