Bakanlık, özellikle sağlık, güvenlik ve ekonomik çıkarların korunmasına yönelik işlemler gerçekleştirdi.

Tüketici İşlemlerine Yönelik 283 Bin Firma Denetlendi

Bakanlık tarafından yapılan denetimler kapsamında, finansal işlemlerden mesafeli sözleşmelere kadar geniş bir yelpazede tüketicilerin muhatap olduğu 283 bin 131 firmada incelemeler yapıldı. Bu denetimlerin sonucunda, firmalara 4 milyar 377 milyon lira idari para cezası uygulandı.

Tüketici Haklarının Güçlendirilmesi İçin Yeni Düzenlemeler

Tüketicilerin zayıf tarafını oluşturduğu göz önünde bulundurularak, daha etkin koruma sağlanması amacıyla Tüketicinin Korunması Hakkında yapılan değişikliklere dikkat çekildi. Bu değişiklikler, tüketici mağduriyetlerini engellemeye yönelik önemli adımlar içeriyor.

İZSU’dan Aliağa’da yatırım atağı İZSU’dan Aliağa’da yatırım atağı

Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklikler Yapıldı

Yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerde, fiyat tarifesi ve fiyat listelerinin tüketiciler tarafından kolayca görülebilir ve okunabilir şekilde asılması, takılması ya da konulması zorunluluğu getirildi. Bu düzenleme, tüketicilerin fiyat bilgilerine erişimini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Mesafeli Satışlarda İade İşlemleri Erteleniyor

Mesafeli satışlarla ilgili iade işlemlerindeki kargo ücretlerine dair düzenlemeler bir yıl süreyle ertelendi. Bu erteleme, mesafeli satış yapan firmaların uyum sağlamasına yönelik bir geçiş dönemi sağlamayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi