Bakan Uraloğlu, ARFF ekiplerinin uçak kazaları, yakıt dökülmesi, yangınlar ve doğal afetler gibi acil durumlarda önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Bu müdahaleler sayesinde herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmasının önüne geçildiğini vurguladı.
ARFF Ekipleri 7/24 Hazır
Bakan Uraloğlu, ARFF ekiplerinin uluslararası standartlara uygun olarak eğitildiğini ve düzenli tatbikatlarla teorik eğitimlerin pratiğe döküldüğünü belirtti. Her türlü olumsuz duruma karşı hazırlıklı olan ekipler, 7 gün 24 saat boyunca görevde olduklarını ifade etti.
ARFF Personeli ve Araç Filosunda Büyük Yatırım
ARFF ekiplerinin etkinliğini artırmak adına önemli yatırımlar yapıldığını kaydeden Uraloğlu, 2002 yılında 165 olan yangınla mücadele aracı sayısının 2024 itibariyle 460’a çıktığını söyledi. Ayrıca, ARFF personel sayısının da 750’den bin 895’e yükseldiğini belirterek, “DHMİ’nin ARFF hizmetlerinde uzman personel kadrosu ve son teknoloji araç filosu ile dünyada adından söz ettiriyoruz” diye konuştu.
Güçlü Bir Araç Filosuyla Havalimanı Güvenliği Sağlanıyor
Bakan Uraloğlu, ARFF araç filosuna yönelik önemli iyileştirmelere dikkat çekerek, ülkemizdeki son teknoloji kurtarma ve yangın söndürme araçlarından oluşan güçlü bir filo oluşturduklarını ifade etti. Bu filoda, su-köpük-kuru kimyevi toz sistemli yangın söndürme araçları, amfibik kurtarma araçları, pist köpükleme araçları ve merdivenli yangın söndürme araçları gibi çeşitli yüksek teknolojiye sahip ekipmanların bulunduğunu belirtti.
Acil Durum Tatbikatları ile Hazırlık Seviyesi Artırılıyor
Bakan Uraloğlu, ARFF ekiplerinin hazırlık seviyesini sürekli artırmak için yıllık tatbikatlar düzenlendiğini de açıkladı. Erzincan Havalimanı’nda yapılan simüle eğitimlerin yanı sıra, her havalimanında yılda en az bir kez Ateşli Yangın Tatbikatı ve Dar Katılımlı Acil Durum Tatbikatı yapıldığı belirtildi. Ayrıca, yılda iki kez masaüstü tatbikatları ve her iki yılda bir Geniş Katılımlı Acil Durum Tatbikatı gerçekleştirildiği ifade edildi.