İlaçların 58'inin yerli üretim olması, Türkiye’deki sağlık sektöründe yerli ilaç üretiminin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

"Geri Ödeme Kapsamındaki İlaç Sayısı 8.786’ya Ulaştı"

Bakan Işıkhan, X platformundaki paylaşımında, “Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından yapılan düzenlemeyle 58’i yerli üretim olmak üzere 61 ilacı daha geri ödeme listesine dahil ediyoruz” dedi. Bu gelişme ile 2024 yılının Ocak - Ekim ayları arasında geri ödeme kapsamına alınan toplam ilaç sayısı 397’ye ulaştı. Böylece SGK’nın geri ödeme listesinde yer alan ilaç sayısı 8.786 oldu.

"Vatandaşlarımıza Daha Etkin Hizmet Sunmayı Amaçlıyoruz"

SGK tarafından gerçekleştirilen bu düzenlemeler, sağlık hizmetlerinin erişimini genişletme hedefi doğrultusunda atılan adımlar arasında bulunuyor. Bakan Işıkhan, bu kararın vatandaşlara daha etkin bir sağlık hizmeti sunmayı amaçladığını ifade etti.

Ergenlerde Depresyon Oyun Bağımlılığına Neden Oluyor! Ergenlerde Depresyon Oyun Bağımlılığına Neden Oluyor!

Bakan Işıkhan’dan Sağlık Dileği

İlaçların geri ödeme listesine alınmasının, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırdığını belirten Bakan Işıkhan, “İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/isikhanvedat/status/1849721588070981912

Kaynak: Haber Merkezi