Son gün yapılan etkinliklere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Bilecik Valisi Şefik Aygöl ve AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir katıldı. Etkinlikler, Ertuğrul Gazi Türbesi ziyareti ile başladı.

Bilecik Valisi Aygöl: “Kahramanlık Öyküsü Yüzyıllar Boyu Yankılandı”

Tören alanında bir konuşma yapan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Ertuğrul Gazi’nin Osmanlı’nın doğuşundaki önemine vurgu yaparak, "1299’da Söğüt’te başlayan kahramanlık öyküsü, yüzyıllar boyunca Anadolu, Avrupa, Afrika ve Akdeniz’de yankı bulmuştur. Osmanlı’nın temelini atan bu kadim topraklar, tarihe yön veren kahramanlıklara sahne olmuştur" dedi. Aygöl, bu toprakların Osmanlı ruhunu taşıyan önemli bir miras olduğunu ifade etti.

Söğüt Belediye Başkanı Durgut: "Söğüt, Dirilişin Kalbidir"

Söğüt Belediye Başkanı Ferhat Durgut ise Söğüt’ün Türk-İslam yurdunun doğduğu yer olduğunu belirterek, "Ertuğrul Gazi 400 çadırla geldiği bu topraklarda 1281’de hayata gözlerini yummuştur. Söğüt, Osmanlı İmparatorluğu’nun tohumlarının atıldığı ve büyük bir imparatorluğa dönüşen kutlu bir yerdir" şeklinde konuştu. Durgut, tarih boyunca milli birlik ve beraberliğin Söğüt’te temellerinin atıldığını vurguladı.

Büyükbaş azaldı, küçükbaş arttı Büyükbaş azaldı, küçükbaş arttı

Jandarma Merasim Birliği Gösterisi Ayakta Alkışlandı

Etkinliklerin son gününde yapılan folklor gösterileri ve Bacı Beyler Kız Kılıç Kalkan Ekibi'nin performansı izleyicilerden tam not aldı. Jandarma Genel Komutanlığı Merasim Birliği'nin sergilediği gösteri ise tören alanını dolduran binlerce kişi tarafından büyük bir ilgiyle izlendi ve ayakta alkışlandı. Mehteran Birliği ve Jandarma bandosu eşliğinde düzenlenen geçit töreniyle şenlikler coşkulu bir şekilde sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi