Operasyonlarda, 200 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 4.040 düzensiz göçmen yakalanırken, suç örgütlerine büyük darbe indirildi.

Organizatörlerden 82'si Tutuklandı

Bakan Yerlikaya, operasyonlar sırasında yakalanan göçmen kaçakçılığı organizatörlerinden 82'sinin tutuklandığını, 31 organizatör hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini açıkladı. Kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesi için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü belirten Yerlikaya, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordineli olarak yürüttüğü operasyonların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Pençe Kilit'te bir mağara daha temizlendi Pençe Kilit'te bir mağara daha temizlendi

Göçmen Kaçakçılığında Kullanılan 107 Araç Ele Geçirildi

Jandarma ekipleri tarafından yapılan detaylı incelemeler sonucunda, göçmen kaçakçılığında kullanılan 107 araç ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlıklarının sahadaki etkin çalışmalarıyla, suç şebekelerine ait araçların yanı sıra göçmen kaçakçılığına dair birçok delil de toplandı. Göçmen kaçakçılığına karşı yürütülen bu kapsamlı operasyonlar, insan ticareti ve düzensiz göçle mücadelenin önemli bir parçası olarak öne çıkıyor.

İçişleri Bakanlığı, bu operasyonlarla göçmen kaçakçılığına karşı mücadelede kararlılığını vurgularken, Türkiye genelinde güvenlik güçlerinin yoğun çabalarıyla düzensiz göçün önlenmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini belirtti.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1843518532065087851

Kaynak: Haber Merkezi