Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gençlerimize Müjde: Milli Teknoloji Atölyeleri Geliyor” ifadesiyle müjdeli haberi duyurdu.

Bakan Kacır, “Üniversitelerimizde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde kuracağımız atölyelerde gençlerimize hayallerindeki projeleri gerçekleştirme, ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlık yapma fırsatı sunuyoruz” dedi.

Atölyelerde milli teknolojiler geliştirecek ve üretecek gençlere destek verilerek, yerli ve milli sanayi için nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca, girişimci gençlerin ihtiyaç duyduğu teknik ve mesleki eğitim süreçlerinin destekleneceği belirtildi.

Milli Teknoloji Atölyeleri, üniversitelerde ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde kurulacak. Bu atölyelere bilim ve teknoloji yarışmalarına katılacak takımlar için gerekli makine, teçhizat ve sarf malzeme desteği sağlanacak.

Fındık üreticisinden sitem! Üretmekten vazgeçeceğiz Fındık üreticisinden sitem! Üretmekten vazgeçeceğiz

Bu kapsamda iki farklı destek programı sunulacak. İlk olarak, “Atölye Kurulum Projesi” ile en az 200 metrekarelik alanı olan atölyelerin kurulumuna yönelik destekler verilecek. İkinci olarak, “Sürdürülebilirlik ve Kapasite Artırımı Projesi” kapsamında ise en az 200 metrekarelik alana sahip ve en az 6 ay süresince hizmet vermiş atölyelerin sürdürülebilirliklerini ve kapasitelerini artırmaya yönelik destekler sağlanacak.

Başvurular, TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi (PBS) üzerinden çevrim içi olarak yapılabilecek.

Kaynak: Haber Merkezi