Resmi Gazete’de yayımlanan ilanın detaylarına, Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı’nın internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Başvuru Şartları ve Yaş Sınırı

Bakanlık, yazılı ve sözlü sınav yoluyla 400 kişilik icra müdürü ve müdür yardımcısı kadrosu için personel istihdam edecek. Açıktan atanacak adaylar için 35 yaşını doldurmamış olma şartı aranıyor. Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu veya adalet bölümü mezunu olanlar başvuruda bulunabilecek. Ayrıca, yurtdışında eğitim almış olan adayların denklik belgesi alması gerekiyor.

Sınav Tarihleri ve Detayları

Sınava başvurular 24-30 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Yazılı sınav, ÖSYM tarafından 7 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Kurum içi görevde yükselme suretiyle naklen atama için sınava girecek personelin başvuruları ise 25 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında alınacak ve bu sınav 8 Aralık Pazar günü yapılacak.

Diyanet açıkladı: Hac kayıtları için müjde! Diyanet açıkladı: Hac kayıtları için müjde!

Sınav Ankara’da Yapılacak

İcra müdür ve müdür yardımcısı sınavları, belirtilen tarihlerde Ankara’da yapılacak. Yazılı sınavda adaylara 35 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testi ile 45 sorudan oluşan alan bilgisi testi uygulanacak.

Kaynak: Haber Merkezi