Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Adapazarı-Gebze Bölgesel Treni’nin 2021 yılında tekrar hizmete sunulmasından bu yana 2 milyon 522 bin 568 yolcunun bu hattı kullandığını açıkladı. Uraloğlu, hattın modernizasyon çalışmalarının ardından hizmete alındığını belirterek, "Yaptığımız iyileştirmelerle hem seyahat konforunu artırdık hem de daha yüksek standartlı taşımacılık sağladık" ifadelerini kullandı.

ÖMK'da yeni maddeler: TBMM'de kabul edildi! ÖMK'da yeni maddeler: TBMM'de kabul edildi!

Milli Elektrikli Tren Setleri Kullanılmaya Başlandı

2023 yılı itibarıyla Adapazarı-Gebze hattında Milli Elektrikli Tren Setleri’nin kullanılmaya başlandığını hatırlatan Bakan Uraloğlu, "TÜRASAŞ tarafından yerli imkanlarla üretilen Milli Elektrikli Tren Setleri ilk defa bu güzergahta kullanıldı. Şimdiye kadar 3 bin 803 sefer yapan trenlerimiz, toplamda 369 bin 488 kilometre yol kat etti ve 867 bin 770 yolcuya hizmet verdi" dedi.

Durak Sayısı 13'e Çıkarıldı

Adapazarı-Gebze Bölgesel Treni’nin Marmara bölgesinde yaşayanlar için günlük ulaşımda önemli bir rol oynadığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, hattaki durak sayısının 13’e çıkarıldığını açıkladı. "Kırkikievler ve Köseköy duraklarını 27 Eylül’de hizmete açtık. Durak sayısındaki artışla birlikte yolcu talebinde de artış bekliyoruz. Adapazarı’ndan trene binen bir vatandaşımız yalnızca 1 saat 27 dakikada Gebze’ye ulaşabiliyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi