Şiddetli sarsıntı özellikle Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep ve Adıyaman’da büyük bir korkuya neden oldu.

6 Şubat Depremlerini Yaşayan Bölgede Yeni Deprem

6 Şubat depremlerinin etkilediği bölgede yaşanan bu sarsıntı, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde geniş bir alanda hissedildi. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, depremin merkez üssü Malatya’nın Kale ilçesi olarak belirlendi. Depremin büyüklüğü ise 5,9 olarak kaydedildi.

Bakan Yerlikaya: "Ekipler Saha Taramalarına Başladı"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, deprem sonrası yaptığı açıklamada, "AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı. Bakan Yerlikaya, depremle ilgili herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için tüm ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu vurguladı.

İzmir'de uyuşturucu öyle bir yerden çıktı ki... İzmir'de uyuşturucu öyle bir yerden çıktı ki...

Malatya Valisi Yavuz: "Olumsuz Bir Tespit Yok, Okullar Tatil Edildi"

Malatya Valisi Seddar Yavuz ise deprem sonrası yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar olumsuz bir tespitimiz bulunmamaktadır. Ancak saha çalışmalarımız titizlikle devam ediyor. Güvenlik açısından bugün okulları tatil etme kararı aldık." dedi. Valilik, özellikle hasar tespit çalışmaları tamamlanana kadar tedbirlerin sürdürüleceğini açıkladı.

Deprem Geniş Bir Alanda Hissedildi

Deprem, sadece Malatya ile sınırlı kalmayarak çevre illerde de büyük bir korkuya neden oldu. Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman ve hatta daha uzak bölgelerde bile sarsıntı hissedildi. AFAD ve yerel yönetimlerin koordineli çalışmaları sayesinde şu ana kadar herhangi bir can kaybı veya büyük hasar rapor edilmedi.

Kaynak: Haber Merkezi