Necdet Mutlukan’ın eserlerinden oluşan “Ahşap Yakma Sanatı” sergisi Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu’nda sergilenmeye devam ediyor. 22 Aralık 2023 tarihinde açılışı yapılan sergi son gününde dahi ilgi çekmeye devam ediyor.



"İZLEYİCİLERİMİN BEĞENİSİNE SUNUYORUM"
 

Eskişehir'de can kurtarırken can vermişti: Acılı aile adalet arıyor! Eskişehir'de can kurtarırken can vermişti: Acılı aile adalet arıyor!

Yapmış olduğu çalışmaların altyapısının çok eski tarihlere dayandığını ve çocukluktan beri resme merakının olduğunu dile getiren Mutlukan, "30 sene devlete çalışıp 27 sene önce de emekli oldum. Emekli olunca boş durmamak için bir şeylerle uğraşmam lazımdı. Resimi öne alarak ahşap yakma sanatına yöneldim. Bu yapmış olduğum resimler de Osmanlı dönemi zamanında ülkeye getirilmiş kaliteli ressamların resimlerinin kopyaları. Kültür bakanlığımızın kitapçık haline getirdiği kitapları satın alarak temin ettim. Gözümün güzel gördüklerini de ahşap üstüne aktararak ve yakarak üstünü vernikleyip tablolar haline getiriyorum ve izleyicilerimin beğenisine sunuyorum" dedi.



"YORGUNLUK KABUL ETMEYEN BİR İŞ"
 

2014 yılından bu yana 9'uncu sergisini gerçekleştirdiğini ifade eden Mutlukan, ahşap yakma sanatıyla ilgili bilgi vererek " Ahşap yakma sanatında benim 2 rengim var. Renkli yapılan resimler gibi değil, ahşap kontraplak yapmış olduğum resmin platformu beyaz olduğu için beyazım var. Bir de yaktığım kahverengi var. Çalışmalarım hiç hata kabul etmiyor. Yakarken elinizin kaçtığı bir hata yapabilirsiniz. Yorgunluk kabul etmeyen, dinlenmeniz gereken bir iş" açıklamasında bulundu.
Güney Afrika'dan Eskişehir'e gezmeye gelen Barış Akın ise eserleri çok beğendiğini ifade ederek eserlerin sahibi ile tanışmaktan da mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Kaynak: Sümeyra Balcı