Ak Parti Eskişehir Gençlik koları’nda devir teslim töreni yapıldı. 2 dönemdir Eskişehir İl Gençlik kolları Başkanlığı’nı yürüten ve yaş haddinden dolayı görevini bırakan Musab Tayyip Altınkaynak, görevini Cihan Birsen’e devretti. Parti binasından gerçekleşen devir teslim törenine AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Ünalır ve partililer katıldı. Altınkaynak, parti içindeki görevine Tepebaşı Belediyesi Meclisine Ak Parti Grup Sözcüsü olarak devam edecek.

BİRLİKTE ÇOK GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ

Yeni görevinden dolayı Birsen’e tebrik dileklerini aktaran Gürcan, gençlik kollarının önemine dikkat çekti. Gürcan, “Gençlik kolları çok değerli çünkü eğer gençliğiniz işin içindeyse yarınları var edebilirsiniz. Birçok büyük siyasetçi gençlik kollarında aldığı görevlerden bahseder. Bu nedenle eminim ki Musab da ileride çok güzel görevler alacak. Emeklerinden ve gayretlerinden çok memnun olduğumuzu belirterek kendisine teşekkür ediyoruz. Bu görevi devralmış Cihan ise taşıdığı kimlikle ve partinin getirdiği vizyonla çok güzel çalışmalar yapacağını düşünüyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. İl Başkan’ıma ayrıca teşekkür ediyorum şeffaf ve iyi bir yönetim anlayışında olduğu için. Bundan sonra da inşallah birlikte çok güzel işler yapacağız” dedi.

DAHA YÜRÜYECEK ÇOK YOLUMUZ VAR

Birsen’in yeni görevinde başarılı olacağına dair duyduğu inancı dile getiren Albayrak, Altınkaynak’a çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Albayrak, “AK Parti gençlik kolları ve bizlerin yapmış olduğu istişareler sonucu görevi devralan Cihan kardeşimizi tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. İnşallah güzel çalışmalar yapacağız kendisiyle, gençlerin bizden beklentisi çok yüksek. Kendisi zaten siyasetin içinde yetişmiş birisi. İnanıyorum ki çok başarılı bir gençlik kolları başkanı olacaktır. 5 yıldır bu görevi yapan Musab kardeşimize de teşekkür ediyoruz. O başkanlığı bırakıyor ama biz onu bırakmıyoruz, daha yürüyecek çok yolumuz var. Sadece farklı bir göreve geçecek” diye konuştu.

Eskişehir'de duyarsız sürücü sokağı birbirine kattı! Eskişehir'de duyarsız sürücü sokağı birbirine kattı!

PARTİ BİR MARATON KOŞUSU

Birsen’in çalışmalarında destekçi olacağını ifade eden Altınkaynak, parti için mücadele etmeye devam edeceğini belirtti. Altınkaynak, “Bizim için hüzünlü ama yeni bir başlangıç için de heyecanlı olduğumuz bir süreç. Parti bir maraton koşusu. 30 yaşını tamamlamış olmam sebebiyle başkanlık görevimi teslim ediyorum. Kendimi bildim bileli bu partideyim, iktidarımız ve gençlerimiz arasında köprü olmaya çalıştım. Cumhurbaşkanımızın ve partimizin davasına inancım ve bu yolda vereceğim mücadele sürmeye devam edecek. Bu dönem Tepebaşı Belediye Meclis Üyeliğine AK Parti Grup Sözcüsü seçildim. Cihan Birsen kardeşimizin de devraldığı bayrağı çok daha ileriye götüreceğine inanıyorum. Kendisine edindiğimiz tecrübeler doğrultusunda destek vererek önümüze bakacağız” ifadelerini kullandı. 

GENÇLİĞE SAĞLAM BİR MİRAS TAŞIYACAĞIM

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevine atanan Birsen ise gençliğe faydalı pek çok projesi olduğunu dile getirerek, bıraktığı teşkilat nedeniyle Altınkaynak’a teşekkür ettiğini belirtti. Birsen, “Partimiz İl Gençlik Kolları başkanlığı görevi, genel merkezimizin tensipleriyle dün akşam itibariyle tarafıma tevdi edilmiştir. Bizlere dinamik, pırıl pırıl bir teşkilat bırakan Musab Tayyip Altınkaynak başkanıma teşekkür ediyorum. İlmek ilmek işlediği, emek emek ördüğü hiçbir çalışmasını zayi etmeyeceğime, attığı sağlam temeller üzerine çok güzel işler ilave ederek devrettiği teşkilatı, gençliğe böylesi sağlam bir şekilde miras taşıyacağıma dair söz veriyorum. Bu aşamadan itibaren, Sayın Bakanlarımız ve Vekillerimizle, Ana Kademe ve Kadın Kolları teşkilatlarımızla tam uyum içerisinde gençliğe nasıl hizmet eder, genç arkadaşlarımızı mücadelemize nasıl dahil ederiz bunun gayreti içerisinde olacağız. Planladığımız ve projelendirme aşamasına geldiğimiz gençliğe faydalı birçok fikir tasarımız bulunmaktadır. Öncelikle hızla yönetim ve yürütme kurullarımızı oluşturarak, bütün plan, proje ve hedeflerimizi genel merkezimiz, bakanlarımız, vekillerimiz, ana kademe ve kadın kolları teşkilatlarımızla istişare süreçlerini tamamlayarak kamuoyuna sunacağız. Bugünden itibaren çalışmalarımızı başlatarak Bismillah diyoruz, Gençlik İçin canla başla yola koyuluyoruz. Allah utandırmasın” açıklamalarında bulundu.

BAŞARILAR DİLİYORUM

Ak Parti Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Ünalır ise şu sözleri kullandı: “Musab Başkan’ım 2 dönem gençlik kolları başkanlığı yaptı. Kendisi yaşça benden küçük olsa da siyasi okuma kısmında kendisinden çok faydalandığım zamanlar oldu. Siyasi nezaket içerisinde abla kardeş gibi çalıştık. Allah yolunu açık etsin. Cihan kardeşimize de hayırlı uğurlu olsun diyor, başarılar diliyorum.”

Kaynak: Yenigün Gazetesi - Sümeyra Balcı