Muğla'da 45 yaşındaki adam ölü bulundu! Muğla'da 45 yaşındaki adam ölü bulundu!

TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması Ödül Töreni'nde konuşan Altun, sosyal medya platformlarının kullanıcılar kadar paylaşımlarından sorumlu olduğunu vurguladı.

Dezenformasyon Sorunu ve Kamusal Denetim

İletişim Başkanı Altun, konuşmasında dijital ortamda yaşanan içerik enflasyonuna dikkat çekerek, sahici bilgilere ulaşmanın zorlaştığını söyledi. "Bu süreçte kamusal denetim de günden güne zorlaşıyor," diyen Altun, dolaşıma giren bilgilerin doğruluğunu sorgulamak için yeni yöntemler geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. "Dolaşıma giren şey hakikat mi, yoksa yalan, manipülasyon ya da dezenformasyon mu?" sorusunu gündeme getirdi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin Kuruluşu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı altında Dezenformasyonla Mücadele Merkezi kurulduğunu hatırlatan Altun, "Amacımız, yalanın ve manipülasyonun tespiti ile doğru bilginin ulusal ve uluslararası kamuoylarıyla hızlı bir şekilde paylaşılmasıdır," ifadelerini kullandı. Altun, dezenformasyon bombardımanında içeriklerin doğruluğunu teyit etmenin, kullanıcılar için büyük bir zorluk oluşturduğunu belirtti.

Sosyal Medya Platformlarının Sorumluluğu

Altun, sosyal medya platformlarının yeni yasal düzenlemelere ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, "Kullanıcılar kadar bu platformlar da yalan, manipülasyon ve dezenformasyon içerikli paylaşımlardan sorumludur. Hatta daha fazla sorumludurlar," dedi. Ancak Altun, söz konusu platformların, toplumsal kutuplaşmaya sebep olan, şiddeti ve ayrımcılığı teşvik eden içeriklere göz yumduğunu belirtti. "Kendilerini birer hakem gibi yansıtmaya çalışsalar da çoğu kez dünya siyasetinde birer oyuncu gibi hareket etmektedirler," şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi