Kaçak kazıda 1 kişi ölü 1 yaralı! Kaçak kazıda 1 kişi ölü 1 yaralı!

Sektörden elde edilen gelir ise 56,1 milyar lira olarak kaydedildi. Teslimatların en çok gerçekleştiği iller arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya öne çıktı.

Bakan Uraloğlu'ndan Açıklamalar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yayımlanan Türkiye Posta Sektörü Altı Aylık Pazar Verilerini açıkladı. Bakan, sektörde yetkilendirilmiş hizmet sağlayıcı sayısının 52 olduğunu ve toplamda 59 yetkilendirme verildiğini bildirdi.

Haberleşme Gönderileri ve Şehirler Arası Pay

Bakan Uraloğlu, Türkiye genelinde 9 bin 363 posta acente ve şubesinin hizmet verdiğini belirtti. 2024 yılının ilk yarısında gerçekleşen haberleşme gönderileri sayısının 132,8 milyon olduğunu vurguladı. Şehirler arası gönderilerin bu toplam içindeki payı ise yüzde 85,2 olarak gerçekleşti. En çok teslimat yapılan iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya oldu.

Artan Posta Gönderileri

Haberleşme gönderileri dışında, posta kolisi ve kargosu şeklindeki diğer gönderilerin sayısında da sürekli bir artış gözlemlendi. Uraloğlu, e-ticaret hacminin hızlı büyümesinin bu artışta etkili olduğunu ifade ederek, "2024 yılının ilk altı ayında posta kolisi ve kargosu gönderilerinin yüzde 80,7'sinin şehirler arası kategoride yer aldığını" söyledi.

Yatırımların Artışı

Bakan Uraloğlu, e-ticaret hacmindeki artışın etkisiyle posta sektöründe gönderi hacimlerinin büyüdüğünü belirtti. 2019'da 7,7 milyar lira net satış geliri elde eden sektör, 2024 yılının ilk yarısında bu rakamı yaklaşık iki katına çıkararak 56,1 milyar lira seviyesine ulaştı. Ayrıca, 2024 yılının ilk altı ayında hizmet sağlayıcılarının yaptığı toplam yatırım miktarının 4,8 milyar lirayı aştığını vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi