İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı’nın koordinesinde, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından Lice kırsalında düzenlenen Gürz-14 operasyonunun başarıyla tamamlandığını duyurdu. Operasyonda, kırmızı kategoride aranan terörist Hebun Piro Amed kod adlı Zırav Taş ile gri kategoride aranan Botan kod adlı Fehmi Başkurt etkisiz hale getirildi.

Aranan Teröristler Etkisiz Hale Getirildi

Kırmızı kategoride yer alan Hebun Piro Amed kod adlı Zırav Taş ve gri kategoride aranan Botan kod adlı Fehmi Başkurt’un, geçmişte gerçekleştirilen terör eylemlerinde yer aldıkları belirlendi. Bu teröristlerin, 3 güvenlik görevlisi ve 5 sivil vatandaşın şehit edilmesi ile 4 güvenlik görevlisinin yaralandığı toplamda 6 ayrı eyleme katıldıkları tespit edildi.

Bakan Yerlikaya: "Şehitlerimizin Kanı Yerde Kalmadı"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda operasyonun detaylarına yer vererek, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, kutsal vatan toprağımızdan bu hainleri bir bir kazıyıp atacağız. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, asla kalmayacak” dedi. Ayrıca Bakan Yerlikaya, operasyona katılan güvenlik güçlerine teşekkür ederek, “Kahraman jandarmamızı ve güvenlik korucularımızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.

"Son Terörist Etkisiz Hale Getirilinceye Kadar Durmayacağız"

Operasyonun başarıyla sonuçlanmasının ardından açıklamalarını sürdüren Bakan Yerlikaya, "Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız" diyerek terörle mücadelede kararlılığın altını çizdi. Yerlikaya, Gürz-14 operasyonunun büyük bir başarıya imza attığını belirterek, güvenlik güçlerinin azimle çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.

Makarna fabrikasındaki patlama neden oldu?  Un patlamaları büyük çaplı patlamaya neden olabiliyor! Makarna fabrikasındaki patlama neden oldu? Un patlamaları büyük çaplı patlamaya neden olabiliyor!
https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1835903759743955311

Kaynak: Haber Merkezi