Türkiye, sıcak hava balonu turizminde 2024 yılında rekor bir dönem yaşıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ocak-Eylül dönemine ilişkin sıcak hava balonu işletmeleri ve yolcu istatistiklerini paylaştı. Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin balon turizminde zirveye oynadığını vurguladı.

9 Ayda 32 Bin 445 Balon Havalandı, 700 Bin Yolcu Uçtu

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin 2024 yılı Eylül ayı itibariyle sıcak hava balonu turizminde önemli bir rekora koştuğunu ifade etti. Ocak-Eylül döneminde tam 32 bin 445 sıcak hava balonu havalanırken, 700 bin yerli ve yabancı yolcu bu balonlarla uçuş gerçekleştirdi. Uraloğlu, "2022 yılında 750 bin olan yolcu sayısının, bu yıl kırılması beklenen yeni bir rekorla aşılabileceğini öngörüyoruz" dedi.

Ankara Mamak'ta trafik kazası: 2 polis yaralandı Ankara Mamak'ta trafik kazası: 2 polis yaralandı

Türkiye, Dünyanın En Büyük Sıcak Hava Balonu Operasyonunu Yürütüyor

Türkiye’nin sıcak hava balonu turizmi açısından dünya çapında lider olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, ülkede faaliyet gösteren 70 ruhsatlı sıcak hava balonu işletmesinin 439 balon ve 712 balon pilotuyla hizmet verdiğini dile getirdi. Ayrıca, 6 onaylı eğitim organizasyonu ve bir üretim organizasyonunun da balon turizmi sektöründe faaliyet gösterdiğini aktardı. Türkiye'de Kapadokya, Pamukkale, Soğanlı, Çat, Ihlara, Afyonkarahisar ve Antalya olmak üzere 7 bölgede sıcak hava balonu uçuşları düzenleniyor.

Uçuşların Yüzde 80'i Kapadokya'dan Gerçekleşiyor

Kapadokya'nın sıcak hava balonu turizminde başı çektiğini belirten Bakan Uraloğlu, uçuşların yüzde 80'inden fazlasının bu bölgede yapıldığını vurguladı. Uraloğlu, "Kapadokya, iklimi ve yılda ortalama 250 güne kadar uçuş yapılabilen coğrafyası sayesinde, balon turizminde zirvedeki yerini koruyor. Kapadokya’da bir günde yapılan uçuş sayısına, dünyanın diğer balon uçuş bölgelerinde ancak festivallerde ulaşılabiliyor" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi