9 günlük resmi tatilin sona ermesiyle birlikte Kurban Bayramı'nı sevdikleriyle birlikte ve memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşların dönüş telaşı başladı. Bayram öncesinde yaşanan yoğunluğun bayram süresince azaldığını belirten şehirlerarası otobüs firması yetkilileri, tatilin sona ermesiyle tekrar hareketlilik yaşandığını dile getirdi. Okulların kapanmasıyla birlikte yaz tatilini tatil beldelerinde geçirmek isteyen vatandaşların biletlerini haftalar öncesinden aldığını belirten yetkililer, "Seferlerimiz dolu, boş koltuğumuz yok" ifadelerine yer verdi.
 

"TEMMUZ AYI İTİBARİYLE İŞLERİMİZİN TEKRAR HIZLANMASINI BEKLİYORUZ"

Özel bir şehirlerarası otobüs firmasında çalışan Musa Yıldırım, yaşanan yoğunluktan memnun olduğunu belirterek, "Hem Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması, hem de okulların kapanması nedeniyle bayram öncesinde yoğun bir kalabalık yaşamıştık. Tatilin sona ermesiyle birlikte vatandaşlar geri dönmeye başladı, Cumartesi ve Pazar günü de bir yoğunluk yaşayacağız ardından normal mesaimize geri döneceğiz. Ramazan Bayramı'nda ek seferlerimiz vardı ama Kurban Bayramı tatili uzun olduğu için ek seferlere de ihtiyaç kalmadı. Bayramın bitmesiyle birlikte yaz sezonu başlıyor. Temmuz ayı itibariyle işlerimizin tekrar hızlanmasını bekliyoruz. Antalya bölgesine giden otobüslerimizde 500 TL ile yolculuk yapılabiliyor, fiyatlar çok yüksek değil. Otele giden bir kişinin ödeyebileceği bir ücret. Önümüzdeki dönemde de bilet ücretlerinde bir artış beklemiyoruz" diye konuştu.

Başkan Kurt'tan köy enstitüsü tepkisi: İzin vermiyorlar! Başkan Kurt'tan köy enstitüsü tepkisi: İzin vermiyorlar!

"AKARYAKIT ZAMMI BİLET FİYATLARINI ETKİLEYECEKTİR"

Şehirlerarası otobüs kaptanlığı yapan Mustafa Sağdıç ise 21 Haziran tarihinde akaryakıt fiyatlarına yapılması beklenen zammın ileri bir tarihe ertelenmesiyle ilgili yorumda bulunarak, olası bir zammın bilet fiyatlarını etkileyeceğini belirtti. Sağdıç, "
Bayram öncesinde işlerimiz çok yoğundu, bayram günlerinde azaldı. Ancak son 2 gündür inanılmaz bir yoğunluk var. İllerden çıkışlarda kalabalık görünmezken, vatandaşın memleketine dönmesiyle birlikte girişler epey dolu. Şu an tatil beldelerine sefer yapan bütün arabalarımız dolu, tek bir boş koltuk yok. Hatta bilet alabilenlerin çoğu haftalar öncesinde rezervasyonunu yaptıranlar, aksi halde bilet de bulmaz zor. Okullar kapandı, bayram ziyaretleri de sona erdi. Vatandaş haliyle artık yaz tatiline odaklandı. Önümüzdeki dönemde benzine tekrar zam gelmesi halinde bilet fiyatlarını etkileyebilir. Zaten otobüsler şu an neredeyse zararına çalışıyor, gelir gideri karşılamıyor. En ufak benzin ya da mazot zammı karşısında bilet fiyatları da artacaktır" ifadelerini kullandı.
 

Kaynak: Haber Merkezi