Eskişehir'de anlamlı etkinlik: Engelsiz bisiklet sürüşü Eskişehir'de anlamlı etkinlik: Engelsiz bisiklet sürüşü

CHP Genel Merkezi, il başkanlıklarına belediye başkan adaylarının belirlenmesi için saptanan yöntemleri açıklarken, aday belirlemek için varsa farklı yöntem önerilerini de istedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek’in sosyal medya hesabından paylaştığı yazıda, aday belirlemek için 3 yöntem sıralandı.
Örgüt denetiminde önseçim, örgüt denetiminde basit aday yoklaması ve örgüt denetiminde genişletilmiş aday yoklaması yöntemlerinin yürütüldüğü belirtilen yazıda, şu ifadeler yer aldı:
“Bu çerçevede; il başkanlıklarımızın, ilgili ilçe ve belde örgütünün de görüşünü alarak 13 Aralık Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar hangi seçim çevresinde, hangi tür seçimin tercih edileceğini, bunlar dışında bir yöntem uygulanmak isteniyorsa talep edilen yöntem ve gerekçesini göndermelerini rica ederiz.”
 

ESKİŞEHİR VE BAZI İLLER KAPSAM DIŞI
CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Anadolu gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, parti genel merkezinin tüzük maddelerini işletmeye özen gösterdiğini söyledi.
Mevcut belediye başkanları için 27 Kasım’da başlatılan memnuniyet anketlerinin devam ettiğine işaret eden Yalaz, şöyle konuştu:
“Daha önce milletvekillerinden görüş alınmıştı. Şimdi il başkanlıklarından ki hangi yöntemi belirlemek istediğimiz konusunda görüş bildirmemiz isteniyor. CHP’li başkanları olan Eskişehir dahil pek çok il ön seçim gibi yöntem önerilerinden muaf tutuldu. Ancak kazanamadığımız kırsal ilçelerimizi bu yazı kapsıyor. CHP’li Belediye Başkanı bulunmayan ilçelerimiz için yöntemi örgüte soracağım. Gerçi kırsal ilçelerimizde üye sayısı bakımından ön seçim pek mümkün görünmüyor. Eğer örgütümüz isterse adı ön seçim de olsa aslında ilçe bazında örgüt nezaretinde temayülü gerçekleştirebiliriz. İl başkanlığı olarak bir rapor hazırlayacağız.”
Talat Yalaz, tüm bunların merkez yoklamasına kaynak teşkil edecek çalışmalar olarak algılanması gerektiğine dikkati çekerek, “Parti genel merkezi örgütün reflekslerini önemseyen bir tutum içinde.  Eskişehir’de il başkanı olarak kimsenin düşüncesine tabii ki ipotek koyamam, örgütün isteği doğrultusunda hareket ederim ancak özellikle belediye başkanları görevde olan şehirler için merkez yoklaması ağır basacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Türkan Yaşar