Çelik, saldırıyı kınayarak suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi ve konunun hukuki olarak takipçisi olacaklarını belirtti.

"Çobanlık Kutsal Bir Meslektir"

Çelik, çobanlık mesleğinin peygamberler mesleği olduğuna dikkat çekerek, çobana yapılan saldırının yalnızca Nail Yener’e değil, binlerce çoban ve vicdan sahibi insanlara yapıldığını ifade etti. “Her ne kadar bazı kesimlerce hakir görülse de biz bu mesleği onurumuzla, gururla yapıyoruz. Çobanlarımız, insanların en doğal şekilde beslenebilmesi ve sağlıklı et tüketebilmesi için bayram, tatil demeden bu kutsal mesleği sürdürüyor. Nail kardeşimiz de bu kutsal görevi yapan kişilerden biri. Kendisine yapılan bu çirkin saldırıyı, sektörün temsilcisi olarak esefle kınıyorum” diye konuştu.

Sarsılmaz yerli ve milli üretim gücüyle ADEX ve ADAS 2024 fuarlarında Sarsılmaz yerli ve milli üretim gücüyle ADEX ve ADAS 2024 fuarlarında

"Saldırganlar En Ağır Şekilde Cezalandırılmalı"

Nihat Çelik, saldırının sadece fiziksel bir darp olmadığını, aynı zamanda toplumun vicdanını sızlatan bir şiddet olayı olduğunu vurguladı. Olayın görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasının ahlaksız bir davranış olduğunu belirten Çelik, “Bir insana hem işkence yapacaksın hem de bunu alaycı bir tavırla paylaşacaksın. Bu kabul edilemez. Suç duyurusunda bulunarak saldırganların hak ettikleri cezayı almaları için hukuk mücadelesi vereceğiz. Bu şiddeti uygulayanların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.

"Ahlaki Çöküşün Açık Bir Göstergesi"

Çelik, çobanın darp edilme anlarının kamera ile kaydedilip sosyal medyada paylaşılmasının, toplumsal ahlaki çöküşün bir yansıması olduğunu belirtti. “Engelli bir çobana yapılan bu insanlık dışı saldırı, maalesef ahlaki yozlaşmanın ne kadar derinleştiğini gösteriyor. Taciz ve tehdit yalanıyla bu denli şiddet uygulayanların hak ettikleri cezayı almaları, yüreklerimize bir nebze de olsa su serpecektir” şeklinde konuştu.

"Çobanlarımıza Sahip Çıkacağız"

Böyle üzücü olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Çelik, çobanların topluma ve doğaya verdikleri değere dikkat çekerek şunları ekledi: “Nail kardeşimiz ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çobanlarımız, yürekleri temiz, hayvan sevgisiyle dolu insanlar. Onların tertemiz alınlarından öpüyorum. Bu tür çirkin olayların bir daha yaşanmamasını umuyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi