Anne babaların bebeklerini büyütürken en az bebekleri kadar zorlandığı aşamalar vardır. Bunlardan belki de en zoru tuvalet eğitimidir. Hem idrarını yapmayı hem de kaka yapmayı öğretmenle bitmez tuvalet eğitimi. Bunları yaparken doğru zamanda, doğru şekilde ve çocukların kendisini kötü hissetmeden yapmaları da önemlidir. Bu konuda anne babalara yardımı dokunacak 10 tuvalet eğitimi kitabını sizin için derledik.

Kaka Hakkında Bildiğim Her Şey tuvalet eğitimi kitabı önerilerimizden ilki. Susam Sokağı gibi herkesin bildiği birçok televizyon programında metin yazarlığı, tiyatro ve müzikal yazarlığı yapmış olan Jaume Copons yazdığı Kaka Hakkında Bildiğim Her Şey adlı kitap tuvalet eğitimi verirken çocuğunuzu gülücüklere de boğacak.

Teo Dizisi'nin önemli kitaplarından Teonun Kaka Kitabı diğer kitap önerimiz. Yağmur Artukmaç ve Psikolog Pınar Çakır'ın yazdığı, Nurbanu Asena'nın resimlediği Teo'nun Kaka Kitabı tuvalet eğitiminde size büyük yardımları dokunacak bir eser.

Uyurken çorapları çıkartmak mı gerekir? Uyurken çorapları çıkartmak mı gerekir?

İlk Okuma Kitabım serisinin tuvalet eğitimine eğlenceli bir dille anlattığı Minik Elif’in Tuvalet Eğitimi kitabı size önerebileceğimiz kitaplardan bir diğeri. Artık bebek bezi kullanmak istemeyen Elif'in lazımlıkta başlayan tuvalet eğitimini konu alan kitap eğlenceli diliyle de dikkat çekiyor.

Yine İlk Okuma Kitabım serisinden bu defa Çağlar’ın Tuvalet Eğitimi adlı kitap farlı bir hikaye ile karşınızda. Elif'in hiyakesinden kız çocukların Çağlar'ın hikayesi ile erkek çocukların dikkatini çekebilirsiniz.

Tuvalet eğitimi kitabı serimize bir bonus ile son verelim. Evren Bay Şengül'ün Tuvalet İletişimi kitabı çocuklar için değil ama çocuklarına tuvalet eğitimi vermek isteyen anne babalar için bir yol gösterici niteliğinde.


 

Muhabir: Merthan Süalp