Kamusal alanlarda tüketicilerin sağlık ve güvenliğini değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi Osman Çağatay, dernek binasında gerçekleştirdiği açıklamada,  “Yayalaştırılmış ve riskli kamusal alanlarda denetimler sıklaştırılmalı, mevzuat tavizsiz olarak uygulanmalıdır” dedi.

Kent merkezlerinde kuralsızlığı kural haline getirmeye çalışanlardan, tüketici şikayetlerinin giderek arttığını belirten Çağatay,  “Sürekli kendi mağduriyetlerinden bahsedenler, ellerine fırsat geçtiğinde başkalarını mağdur etmektedir. Mağduriyetleri azaltma görevi kamu gücünü kullananlardadır. Genel olarak tüketiciler sorunlarını nereye anlatacağını bilmemekte, kamu otoritesinin müdahalesiyle kolayca çözülecek sorunlar süreklilik arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

Eskişehir'de göze hitap eden görüntü ilgi topladı Eskişehir'de göze hitap eden görüntü ilgi topladı

Kamusal alanda tüketicilerin sağlık ve güvenliğini tehdit eden yaygın kuralsızlıklara değinen Çağatay, “Kaldırım işgalleri, yayalaştırılmış alanlarda bisiklet, motosiklet, motorlu araç kullanımı, abartılı egzoz takılan araçların yaptığı gürültü kirliliği, sahipli köpeklerin tasmasız, ağızlıksız dolaştırılması ve dışkılarının sahipleri tarafından alınmaması, hastanelerde, toplu yaşıma araçlarında yaya yoğunluğunun ve hijyen zorunluluğunun yüksek olduğu yerlerde mevzuata aykırı olarak başıboş köpeklere müdahale edilmemesi, çocukların istismar edilerek dilencilik yaptırılması, sigara yasakların uyulmaması, halka açık park, piknik ve mesire alanlarında alkollü içki tüketilmesi” şeklinde sıraladı.

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Emrah KÖSE