Egeli maden ihracatçıları Ağustos'ta ihracatını yüzde 33 artırdı Egeli maden ihracatçıları Ağustos'ta ihracatını yüzde 33 artırdı

Şirket, üretim, ihracat ve perakende alanındaki başarısını sürdürüyor ve mali açıdan güçlü bir konumda yer alıyor.

FAVÖK Marjında Büyük Artış

DESA, 2023 yılının ilk altı ayında %19,7 olan FAVÖK marjını, 2024’ün aynı döneminde %30,8’e çıkarmayı başardı. Bu artış, şirketin karlılığını güçlendirdi ve 2024 yılına umut verici bir başlangıç yaptı. Ayrıca, yılın ilk çeyreğinde 17,5 milyon TL olan net kar, yılın ilk yarısı sonunda 166,8 milyon TL’ye yükseldi.

Net Nakit Pozisyonunda Güçlü Duruş

Krediye erişimin kısıtlı olduğu ve borçlanma maliyetlerinin arttığı bir dönemde DESA, işlem hacmini ve piyasa değerini yükseltti. Şirket, net nakit pozisyonunu 1.026 milyon TL’ye çıkararak mali yapısını daha da güçlendirdi.

İtalya'daki Yatırımlarla İhracatta Liderlik

Türkiye’nin İtalya’ya yaptığı saraciye ürünleri ihracatının %65’ini gerçekleştiren DESA, 2024 yılının ilk yarısında İtalya’daki yeni tesisinde kapasite artırmaya devam etti. Bu yatırımla birlikte, katma değerli ihracat yapma geleneğini sürdürdü ve ihracatın ithalatı karşılama oranını iki katında tutmayı başardı.

DESA’nın Stratejik Hedefleri ve Yatırımları

DESA Genel Müdürü Burak Çelet, şirketin çok kanallı ve çok pazarlı iş modeliyle uluslararası alandaki konumunu güçlendirmeye devam ettiğini belirtti. Çelet, İtalya’daki yatırımların önemini vurgulayarak, bu yatırımın saraciye sektöründe bir Türk şirketi tarafından İtalya’da yapılan ilk yatırım olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu tesisin sağladığı katkılarla yatırımcılara yeni iş birlikleri ve yüksek katma değerli üretim fırsatları sunmayı hedeflediklerini dile getirdi.

DESA, 2024 yılı boyunca hem yerel hem de global pazarlarda büyümeyi sürdürmeyi ve markasının uluslararası alandaki gücünü daha da pekiştirmeyi planlıyor.

Kaynak: Haber Merkezi