Bilirkişi raporunda 'gaz kaçağı' tespiti Bilirkişi raporunda 'gaz kaçağı' tespiti

Dijital İzmirim Kart uygulamasını sayesinde İzmirli vatandaşlar, fiziksel kart taşımadan, mobil cihazları üzerinden oluşturacakları Dijital İzmirim Kart ile tüm toplu ulaşım araçlarında yolculuk yapabilecek.

QR İLE GEÇİŞ YAPILACAK

İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ tarafından hayata geçirilen Dijital İzmirim Kart, ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, metro ve tramvay araçlarında kullanılmakta. Uygulama, İZBAN'da da devreye girdiğinde, yolcuların QR kod ile biniş yapmalarına olanak tanıyacak. Dijital İzmirim Kart, fiziksel İzmirim Kart ile aynı sistem üzerinden çalışacak. Kullanıcılar, bakiye yükleyebilir, bakiye sorgulaması yapabilir ve QR kod ile geçiş yaparak toplu ulaşım araçlarını kullanabilir. Ayrıca, fiziki İzmirim Kart’ta olduğu gibi iadeler için de ilgili cihazlardan faydalanılacak.

Kullanıcılar, Dijital İzmirim Kart ile aktarma, indirimli biniş ve "Gittiğin Kadar Öde" gibi avantajlardan yararlanabilecek. Hem tam hem de öğrenci, öğretmen, 60 yaş ve 65 yaş kategorilerinde beş farklı biniş tipi oluşturulabilecek. Dijital İzmirim Kart’a kredi kartı ile biniş için de çalışmalar sürdürülmekte.

Kaynak: HABER MERKEZİ