Tüketicilerin Korunmasına Yönelik Kanun Teklifi TBMM'de... İlk bölümde 5 madde kabul edildi Tüketicilerin Korunmasına Yönelik Kanun Teklifi TBMM'de... İlk bölümde 5 madde kabul edildi

İddianamede, Yenidoğan Çetesi'nin lideri olduğu belirlenen Dr. Fırat Sarı'nın, İstanbul'daki bir özel hastanede bebekleri gereksiz yere yoğun bakıma alarak haksız kazanç sağladığı ve ihmalkâr davranışlarıyla bazı bebeklerin ölümüne neden olduğu öne sürülüyor. Fırat Sarı'nın Esenyurt'taki Reyap Hastanesi'nde çocuk doktoru olarak çalıştığı ve ayrıca Medisense Sağlık Hizmetleri şirketinin sahibi olduğu ortaya çıktı. Yine iddianamede, Fırat Sarı ve çete üyesi doktor İlker Gönen arasındaki telefon görüşmelerinin kayıtlarına yer verildi. Bu kapsamda Fırat Sarı ve İlker Gönen için toplam 324 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Araştırma Hastanesi'nde çalıştığı ifade edilen yenidoğan uzmanı Dr. İlker Gönen'in telefon görüşmelerinde, hastane isimleri geçen diyaloglar dikkat çekti. Bu görüşmeler, iddianamede önemli bir yer tutarken, ortaya çıkan ayrıntılar kamuoyunda büyük şaşkınlık yarattı. Soruşturma, sağlık sektöründe yankı uyandırırken, olay giderek kapsamlı bir hal aldı.

Yenidoğan Çetesi'nin lideri olduğu iddia edilen Dr. Fırat Sarı'nın, YouTube'da yayınlanan bir TV programına katıldığı tespit edildi. Programda "Yenidoğan Nedir?" başlığı altında, Sarı'nın izleyicilerin sorularını yanıtladığı görüldü. Bu durum, kamuoyunda tepkilere yol açarken, sağlık skandalıyla ilişkilendirilen Sarı'nın bu platformda yer alması dikkat çekti.

Programda Sarı, "Prematüre bebek nedir, tanımını yapabilir misiniz?" sorusuna, 40 haftalık gebelik sürecinin ideal olduğunu, ancak literatürde 37 haftanın altındaki doğumların prematüre olarak kabul edildiğini belirtti. Ayrıca, bu sürenin altında doğan bebeklerin erken doğum olarak değerlendirildiğini ifade etti.

Muhabir: Eray Cankaya